FIJASKO U FINALU

VIDEO: NEZAPAMĆENI SKANDAL U MEGAPOPULARNOM TALENT SHOWU Cijela Rusija u nevjerici nakon što je pobjedu u dječjem 'The Voiceu' odnijela tajkunova kći

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.05.2019. u 19:36

 

Rezultati finalne emisije talent showa The Voice Kids u Rusiji poništeni su nakon što je istragom utvrđeno da je mlada kći ruskog milijunaša odnijela pobjedu zahvaljujući tisućama lažnih glasova.

Nakon što je 10-godišnja Mikela Abramova osvojila 56,5 posto glasova i time postala pobjednica showa, državna televizija Kanal 1 dobila je brojne pritužbe. Čelnici spomenute TV postaje angažirali su potom tvrtku Group-IB, koja se bavi sigurnosnim problemima na internetu, kako bi ispitala glasove koje je te večeri dobila kći pop pjevačice Alsoue i bogatog biznismena Jana Abramova.

I rezultati istrage potvrdili su da su brojne pritužbe bile na mjestu. Naime, ustanovljeno je da je postojao vanjski utjecaj na glasovanje, a samim time i na rezultat.

Group-IB je otkrio da je više od 30.000 glasova za natjecatelje stiglo s tek nekoliko stotina telefonskih brojeva, a da realno nijedna od mladih pjevačkih nada nije dobila više od 3000 glasova.

"S nekih brojeva stizali su automatski glasovi. Drugim riječima, u prevari se netko služio botovima", poručili su iz tvrtke Group-IB.

 

Kanal 1 priopćio je da prevara s glasanjem 26. travnja mora biti prvi i zadnji put da netko pokušava kontrolirati izbor gledatelja. Novo finale održat će se 24. svibnja.

The Voice Kids svjetski je poznata franšiza, nastala kao dječja inačica popularnog talent showa The Voice.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo