TOPLA ŽIVOTINJSKA PRIČA

VIDEO: OTVORILA JE POŠTANSKI SANDUČIĆ I TAMO JU JE DOČEKALO IZNENAĐENJE U kutu se smjestila golema ženka pauka s gnijezdom i stotinama potomaka

 Screenshot / YouTube

Ono što je jednima nezamislivi horor i najgori mogući scenarij, drugima može biti topla ljudska ili životinjska priča.

Kad je Natasha Joyce u svom poštanskom sandučiću pred kućom u australskom gradu Bendigu uočila golemog lovca-pauka (Sparassidae), nije paničarila, skakutala po cesti i vrištala. Štoviše, odmah je shvatila da se radi o ženki koja je upravo u njezinom sandučiću izlegla na stotine jajašaca pa ju je Natasha odlučila pustiti da dočeka potomstvo u miru.

U utorak je ponovno provjerila sandučić i razveselila se kad je vidjela da su se mali pauci izlegli.

U međuvremenu je u ‘projekt spašavanja mame pauka’ uključila i djecu iz susjedstva koja su oduševljeno čekala ‘veliki dan’. Obilazili su gnijezdo svaki dan, Joyce im je održala nekoliko lekcija iz biologije, a djeca su čak za kaslić izradila ‘dječji vrtić’ s kaučem, stoliće i ostalim.

‘Obilazila sam je svaki dan otkako je uselila u moj sandučić prije šest tjedana. Sad je tamo barem dvjesto beba paukova i strašno smo uzbuđeni. Čim mi nećak dođe u posjet, prvo kaže: Želim vidjeti veliku gospođu pauk’, rekla je Joyce.

Paučica je dobila ime Hortenzija, a da ne bi bilo iznenađenja, Joyce je kontaktirala Muzej Victoria za savjet. Stručnjaci su joj objasnili da se mame lovaca-paukova izrazito zaštitnički ponašaju prema svom leglu i da će tad puno prije napasti i ugristi. Također, rekli su joj da se ne mora bojati da će joj kroz neko vrijeme vrtom plaziti stotine dlakavih paukova jer će ih samo dvoje ili troje doživjeti odraslu dob, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:48