SLAVILI FESTIVAL

VIDEO: PILOTI PLESOM ZABAVILI PUTNIKE NA VISINI OD 11.000 METARA Nekima se to nije svidjelo...

 Screenshot

Dvojica pilota suspendirana su, a aviokompanija dobila je opomenu nakon što se na Internetu pojavio video posade zrakoplova kako pleše između sjedala na visini od 10.600 metara slaveći Holi, jedan od najvažnijih festivala u hinduističkom kalendaru.

Posada SpiceJet-a, koji je letio rutu Goa-Bangalore, priredila je putnicima veselo iznenađenje i zaplesala na bollywoodski hit Balam Pichkari, dok su piloti sve snimali kamerama na mobitelima.

Pomno uvježbana koreografija potaknula je i ostale putnike da zaplješću u ritmu.

Zrakoplovna agencija koja se bavi nesrećama i incidentima, DGCA, izdala je SpiceJet-u upozorenje, kazavši kako je plesanje ugrozilo sigurnost i stvorilo 'neposlušnu' okolinu.

- Posada je svojim ponašanjem odvukla pažnju drugih koji su obavljali svoju dužnost i time umanjila njihovu pozornost. Također, učestali plesni pokreti mogli su stvoriti turbulencije - pisalo je u službenom priopćenju.

Glasnogovornik SpiceJeta-a kazao je kako je na letu bilo dodatno osoblje te dodao kako je kokpit bio pod kontrolom cijelo vrijeme.

- Ples je bio profesionalno uvježban za Holi kako bi iznenadili putnike, kao i na nekoliko letova diljem svijeta. Čitav ples trajao je 2.5 minute - kazao je glasnogovornik.

Aviokompanija je imala 15 dana da odgovori na upozorenje: 'Ako to ne učine pretpostavit ćemo da nemaju ništa za reći u svoju obranu i poduzet ćemo prikladne korake kako bi ih kaznili - napisala je DGCA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:28