AH, TAJ ZEMLJOPIS...

VIDEO: POZNATI SVJETSKI NEWS KANAL MORAO SE ISPRIČATI ZBOG BIZARNE POGREŠKE 'Naša ekipa koja radi jutarnje vijesti malo je zabrljala'

@Rugbysmartarse / TWITTER

 

Ruska televizijska postaja RT ispričala se jer je 15. kolovoza ove godine u televizijskom prilogu Novi Zeland slučajno nazvala Japanom, a Papua Novu Gvineju Južnom Korejom, piše The Guardian.

Omaška se RT-u dogodila u eteru za vrijeme emitiranja priče "Manevrirajuće rakete" o potencijalnim novim raketnim bazama u Japanu, Južnoj Koreji i Australiji koju je napravo RT-ovo američko dopisništvo. Od tri države koje se spominju u priči, jedino je Australija precizno smještena na kartu južne Zemljine polutke.

 

"Priprema se još jedan sukob između Sjedinjenih Američkih Država i Kine, ovaj puta oko raketa", rekla je u prilogu dopisnica Ashlee Banks. "SAD se službeno povukao iz primirja o nuklearnim raketama srednjnjeg dometa te sada svoje oružje planira rasporediti diljem Azije i Pacifika. Amerika rakete želi staviti u Japan, Južnu Koreju i Australiju."

Dok je Banks izgovarala ove riječi, karta na televizijskom monitoru prikazivala je kartu koja s njima nije bila usklađena.

Glasnogovornik RT-a potvrdio je za novozelandski portal Newshub da se greška stvarno i dogodila. "Naša američka ekipa koja radi jutarnje vijesti malo je zabrljala zemljopis. Čim smo uočili omašku, odmah smo je korigirali te našem timu dali novu kartu južne polutke kako se greška ne bi ponovila."

Korigirani prilog može se naći na RT-ovom YouTube kanalu, a u opisu priloga piše da video sadrži "korigiranu kartu".

 

Novi Zeland mnogima čini se uopće nije "na radaru" jer je premijerka te zemlje Jacinda Ardern prošle godine snimila šaljivi video u kojem se pitala zašto Novog Zelanda nema na nekim kartama.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo