O ČEMU SE RADI?

VIDEO: PROCURILA SNIMKA SVADBE KOJA JE ZAPREPASTILA SRBIJU! Otac prodao maloljetnu kćer za 3.000 eura i polovni automobil

 Screenshot / YouTube

Srpsku je javnost ovog tjedna šokirala vijest da je otac prodao svoju maloljetnu kćer za tri tisuće eura, i to u ratama, i za polovni automobil, piše srpski Telegraf.

Novinari su istražili vijest u romskom naselju Čitluk, predgrađu Kruševca, gdje im je sugovornica potvrdila da je obitelj doista prodala mladu. No, ona se kune da je to djelo romskih obitelji koji žive malo dalje od njih, a oni tako nikad ne bi postupili.

‘Uobičajeno je da se djevojke udaju mlade, ali iz ljubavi. Netko se udaje sa 15, 18, 20 godina. Kako se koja zaljubi. Mi pristanemo, dogovorimo se kao prijatelji. Ne dajemo ih na silu, ne prodajemo ih’, dodala je.

Prema službenim podacima čak 85 posto romskih djevojčica uda se prije navršene 18. godine, a čak 70 posto rodi dijete prije punoljetnosti. Većina sugovornika rekla je da su u brak stupili prije napunenjih 18 godina te da to nije ništa neobično.

‘Udala sam se sa 14 godina i dobila sam dijete sa 15. I tako da, što ćemo sad, to je što je. Sada se nikad ne bih udala u tim godinama. Ali sad, što ćemo’, rekla je jedna mlada Romkinja koja sada ima 23 godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:05