BEZOBRAZLUK

VIDEO: Rendžer mladićima krenuo objašnjavati da su preblizu jedan drugome, jednom od njih to se nije baš i nije svidjelo...

 
 Screenshot / TWITTER

Muškarac optužen za guranje u djelatnika parka u gradu Austinu u saveznoj državi Teksas u jezero dok je ovaj grupi ljudi objašnjavao pravila socijalnog distanciranja kaje se zbog tog postupka, piše CNN.

Video snimka incidenta koji se u četvrtak popodne zbio u parku Commons Ford Ranch Metro obišla je društvene mreže, a na njoj se može vidjeti kako 25-godišnji Brandon Hicks u mutnu vodu jezera u parku gura rendžera Cassidyja Stillwella u trenutku dok Stillwell okupljenoj skupini posjetitelja objašnjava važnost socijalnog distanciranja.

Ured šerifa okruga Travis rekao je da Hicksu prijeti optužnica za pokušaj napada na javnog dužnosnika koja u Teksasu sa sobom nosi mogućnost zatvorske kazne.

Prema policijskom izvještaju, Stillewell je razgovarao sa skupinom posjetitelja parka koji su pili i pušili na doku pored jezera Austin. Izvještaj ne precizira je li Hicks bio dio te skupine posjetitelja građana.

Stillwell je u jednom trenutku tijekom nadglasavanja s posjetiteljima iste zamolio da se raziđu jer se nisu pridržavali pravila socijalnog distanciranja. "Hoćemo" i "razumio sam, čovječe" moglo se čuti od strane posjetitelja. Ubrzo nakon toga Stillwell je gurnut u jezero, međutim sa sobom je povukao osobu koja ga je gurnula. Nakon što su obojica izašla iz vode, Hicks je otrčao s mjesta incidenta.

Odvjetnik Mark Hull u ponedjeljak je za CNN rekao da se raduje ispričati Hicksovu verziju priče. "Srami se svog postupka i poštuje snage reda, pogotovo u ovim kriznim vremenima", rekao je Hull.

Svjedok incidenta koji je snimio guranje rekao je da su posjetitelji parka bili preblizu. "Rendžer nam je govorio da se razdvojimo i bio je razuman i pun razumijevanja", rekao je.

Djelatnik policije koji je napravio zapisnik s lica mjesta rekao je da je rendžer prilikom pada mogao udariti glavom u dok. "U tom bi se slučaju sigurno onesvijestio i pao u oko jednog metra duboku vodu u kojoj se mogao utopiti", napisao je policajac.

Direktorica za parkove i rekreaciju u Austinu Kimberly McNeeley rekla je da je potpora javnosti ključna za sve javne djelatnike, pogotovo u doba pandemije koronavirusa. "Od javnosti tražimo da se prema rendžerima ophode s poštovanjem", dodala je.

Hull je rekao da je njegov klijent platio 7.500 američkih dolara vrijednu jamčevinu te da će pred sud izaći 19. lipnja. Rekao je da još ne zna hoće li njegov klijent priznati krivnju za spomenuti incident. Ako ga se proglasi krivim za pokušaj napada na javnog dužnosnika u zatvoru bi mogao provesti maksimalno dvije godine.

Rendžeri se u Austinu sada kreću u parovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:23