OSTAO U ŠOKU

VIDEO 'SLEDIO SAM SE KAD SAM GA VIDIO, PA ŠTO JE TO!?' Neobičan stvor prekinuo ugodni popodnevni odmor vlasniku apartmana

 
 Youtube screenshot

Neobično stvorenje koje izgleda poput kakvog vanzemaljca kamerom je snimio Hari Toae, vlasnik kuće u Indoneziji u trenutku dok je bizarna kreatura gmizala po zidovima i stropu njegova doma na Baliju.

“Sledio sam se kad sam ga ugledao, tako što u životu nisam vidio”, rekao je i dodao kako je stvor imao dva krila i četiri lovka različite duljine i činilo se kao da se nogama drži za strop kuće.

Po kretnjama mu se učinilo kao da traži sigurno mjesto za boravak s obzirom na to da je te noći padala kiša.

Toae stvora nije dirao, dopustio mu je da ostane na stropu, ali samo jednu noć. “Ne pada mi na pamet da ovdje boravi i plaši mi goste”.

Međutim, nije riječ o vanzemaljcu kao ni o opasnoj životinji. Toaeu se u kuću zavukla jedna od rjeđih vrsti velikog moljca latinskog naziva Creatonotos gangis kakav nastanjuje Australiju i jugoistočne dijelove Azije.

Kao i svi moljci ima krila, no kada dođe vrijeme za parenje stvor se transformira u “ovo” s dugim pipcima koje koristi za proizvodnju feromona, vrste kemijske tvari, što koristi za privlačenje ženskog partnera.

Snimke sličnog jezovitog stvorenja koji je izazvao pomutnju i nevjericu zahvaljujući svojem izgledu pojavile su se prije dvije godine i u Australiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:20