IGRA ILI STVARNA OPASNOST?

VIDEO: TRENUTAK ZA SMRZNUTI SE Tigar spasio krotitelja kad je na njega krenuo leopard

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.08.2016. u 12:23

Screenshot / YouTube

Prilično dramatična snimka iz utočišta za velike mačke Black Jaguar White Tiger u Meksiku proširila se internetom i dospjela i do svjetskih medija.

Naime, krotitelj divljih mačaka i vlasnik utočišta Eduardo Serio provodio je vrijeme prilično uobičajeno - mazeći se s jednom lavicom koja se prepustila njegovim rukama tako što se izvrnula na leđa i izložila mu trbuh. Inače, u mačjem svijetu, kad vam mačka izloži trbuh i dozvoli vam da je na tom mjestu mazite, time pokazuje potpunu opuštenost i povjerenje u osobu jer im je taj dio tijela najranjiviji.

I dok se Serio mazio s lavicom, u pozadini vidimo tigra Aztlana i još dalje leopardicu Dharmu. Oboje djeluju kao da su si pronašli zabavu.

Međutim, u jednom trenutku Dharma se diže, istražuje teren, pregledava što se događa i onda hvata trk. Čini se kao da je krenula trčati prema Eduardu kad se na nju odjednom baca tigar Aztlan, piše The Sun.

 

Oboje tako dolaze do ekipice koja se već izležvala na travi, leopardica se baca na pod, također na leđa i počinje se vrtiti, tipično pokazujući želju za igrom. Ipak krotitelj podvikne na nju, a tigru zahvali na španjolskom što ga je poštedio tko zna čega.

Video je snimljen još u listopadu 2015. godine, no tek je sad postao popularan nakon što ga je korisnik podijelio na društvenoj mreži Reddit.

Mnogi su ostali šokirani prizorom misleći da je leopardica krenula u napad na krotitelja, a tigar ga je pritom herojski spasio. Međutim, isto je tako moguće da je leopard krenuo u igru što je tigar definitivno prihvatio. Teško je povjerovati da je tigar predvidio namjeru leoparda da skoči upravo na Eduarda, a onda ga i spasio.

Organizacija za zaštitu divljih mačaka Black Jaguar White Tiger na Instagramu ima 5,6 milijuna fanova, a na Facebooku gotovo dva milijuna. Inače, koliko god imaju obožavatelja, toliko ima mnogo i onih koji osporavaju dobre namjere utočišta, a vlasnika, Serija, optužuju za zlostavljanje divljih životinja, ilegalan uzgoj i preprodaju.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo