DIRLJIV SUSRET

VIDEO: ZAGRLILI SU SE SURLAMA Slonica Mila nakon 30 godina ugledala je drugog slona

 YouTube

Mila, 41-godišnja slonica po prvi je put nakon više od tri desetljeća ugledala nekog svoje vrste. Slonicu Mary, vođu krda u zoološkom vrtu San Diego upoznala je nakon što je tamo dovezena iz Franklin Zoo-a u Novom Zelandu gdje je bila jedini slon. Prije toga Mila je preko 30 godina provela, isto tako kao jedina članica svoje vrste, u cirkusu.

Dirljiva video snimka prikazuje dirljivi susret dvaju afričkih slonova - i kako se svojim surlama grle preko žičane ograde.

- Uobičajeno je za slonove da se dodiruju surlama, tako komuniciraju. Igra surlama ima bitnu ulogu, jer se tada pomirišu i skupljaju informacije - kazao je stručnjak za slonove Tim Fullman.

Milina bivša čuvarica, Helen Schofield, koju je u nesretnom slučaju 2012. godine Mila nasmrt zdrobila, uvijek se nadala da će slonica jednog dana biti vraćena svom krdu.

Nakon tragičnog incidenta uz pomoć donatora prikupljeno je 1,5 milijun dolara kako bi se Mila mogla preseliti u zoološki u kojem boravi više slonova.

Pridružila se tako zoološkom u San Diegu u kojem živi šest afričkih i indijskih slonova starih od 33 do 49 godina.

Čuvar Ron Ringer kazao je kako se za sada Mila vrlo dobro snašla.

- Mary je bila znatiželjna, a Milla iznenađena kad j shvatila da na svijetu postoji nešto jednako veliko kao ona - kazao je Ringer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:01