TURISTI U ŠOKU

VRHUNSKA STUDENTICA I KLIZAČICA OSTAVILA DVA OPROŠTAJNA PISMA PA SE BACILA S KATEDRALE Obožavala je proučavati serijske ubojice

 
 Twitter/CC

Umjetnička klizačica koja se prije pet godina doselila u Veliku Britaniju iz Rumunjske, napisala je dvije oproštajne poruke, jednu za svoju majku, a drugu za ljude koji će vidjeti njezino samoubojstvo, a onda se bacila s 30 metara visoke galerije katedrale sv. Pavla u Londonu i ostavila turiste u šoku.

- Mama, žao mi je što te uznemirujem na ovaj način, normalno je da ćeš biti uznemirena, ali ne brini se za mene. Ja sam sada bolje i na boljem mjestu. Učinila sam ovo da pobjegnem. Mučilo me sve u prošlosti i sadašnjosti. Bit će ti teško bez mene neko vrijeme no poslije ćeš biti dobro. Znaš koliko te volim. Žao mi je što sam morala pobjeći no jedva čekam vidjeti što je s druge strane. Hvala ti na svemu - napisala je Lidia Dragescu (23), studentica medicine koja je trebala postati neurokirurginja, u pismu isprike svojoj majci, piše britanski Sun.

Shrvanim roditeljima policija je uručila poruke kada su im kasnije tog dana pokucali na vrata obiteljskog doma.

- Kad je otišla oko 9 sati ujutro, rekla mi je samo 'Bok mama' i otišla na autobus do katedrale. Poslala sam joj poruku oko 11 sati, no nije odgovarala, a inače nikad ne propušta poziv ili poruku - kazala je majka i prokomentirala kako je u zadnje vrijeme proučavala literaturu o ubojici iz San Francisca, Zodiaca koji je ubijao 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća. Kazala je i kako je čitala puno knjiga Dana Browna.

- Bila je fascinirala kriminalcima i njihovim umovima - rekla je njezina majka Isabela (44) i dodala kako je Lidia bila vrlo jaka i kako je puno napravila za sebe u životu.

- I u poruci koju je ostavila, napisala je da to čini zbog sebe. Pala je unatrag, kazali su iz policije tako. Voljela je Boga. Kada bi ušla u neku prostoriju sve oči su bile uprte u nju, ali nije imala prijatelja. Kad bi mi barem netko mogao reći zašto je to učinila... - kazala je Isabela o svojoj kćeri i napomenula kako je Lidia bila odlična studentica, jako sramežljiva, no najbolje biće koje je upoznala i kako je bila njezina najbolja prijateljica.

Lidia je jednom tjedno išla u katedralu Sv. Pavla.

- Išli smo nedjeljom svi zajedno. Znala je i sama otići tamo i kada je bila tužna to joj je bilo najdraže mjesto u gradu - kazala je majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:45