OPAKA SMRT

ZASTRAŠUJUĆI DIVOVSKI STRŠLJENOVI U zadnja tri mjeseca 21 osoba preminula od uboda opasanih kukaca

Prema najnovijim izvještajima 21 osoba je umrla u posljednja tri mjeseca od posljedica uboda osa u kineskoj pokrajini Shaanxi.

Ose koje su ubile ljude nisu obične. Riječ je o vrsti Vespa mandarinia, poznate pod imenom 'azijski divovski stršljeni'. Oni su najveći stršljeni na svijetu. Prosječna veličina im je 5.6 centimetara.

Ove godine su napadi u Kini učestaliji nego inače, a jedan zdravstveni djelaznik je za AP rekao da je porast temperature doveo do povećanja broja insekata.

Zbog učestalih napada, prošlog je tjedna u jednom gradu u Shaanxi objavljen plan borbe protiv stršljenova.

Svjedočanstva onih koji su preživjeli ubod opasnog kukca koji može juriti do 40 km/h, zvuče zastrašujuće.

- Što više bježite, sve vas više žele loviti - rekla je jedna od žrtava čiji su bibrezi uništeni od otrovnog uboda - prenosi CNN.

Ranije ovoga mjeseca 30 ljudi, uključujući i 23 djece između šest i osam godina ozlijeđeni su u napadu stršljenova u pokrajini Gunagxi, južno od Shananxija. Učitelj, Li Zhiaqiang, rekao je učenicima da se sakriju ispod stolova, dok je on pao u nesvijest pokušavajući ih otjerati.

Na jednom pacijentu su liječnici izbrojali više od 200 uboda, a prošlog su ljeta azijski divovski stršljeni zapaženi u Illionoisu u SAD-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:19