JEDVA SE KRETALA

FOTO: VETERINARI NIKAD NISU VIDJELI OVAKO STRAVIČAN SLUČAJ ZANEMARIVANJA Nesretnu mačku morali su uspavati da joj obriju kilogram zapetljane dlake

 FACEBOOK

Nakon što je 82-godišnjak završio u staračkome domu jer se zbog Alzheimerove bolesti više nije mogao brinuti ni za sebe, njegov ljubimac ostao je sasvim sam. Vlasnikov daljnji rođak svratio je do praznoga stana kako bi mački ostavio vodu i hranu dok ne smisli što će s njom, ali naišao je, kaže, na prizor sličan onome iz najgorega horor filma.

'Odjednom je nešto izgmizalo ispod kreveta i protrčalo kroz sobu. Nisam mogao vjerovati vlastitim očima. Pitao sam se je li to uopće životinja. Pomislio sam da se možda mačka omotala nekakvom dekom i da se ne može osloboditi pa je vuče za sobom. Spustio sam se u podrum s baterijskom svjetiljkom i pronašao 'to biće' kako se skriva u kutu. Nisam mogao doći k sebi kad sam shvatio da je to zbilja ona', prisjetio se rođak Paul Russel.

Nesretnoj mačkoj tijelo se nije ni vidjelo jer je bila prekrivena dlakom zapetljanom u dreadove iz kojih su samo izvirivali glava i rep. Paul je preplašenu životinju odmah odveo u veterinarsku ambulantu, gdje su joj pod općom anestezijom obrijali i odrezali skoro kilogram suvišnoga krzna. Dobila je ime Hidey, po engleskoj riječi hide (skrivati se) jer je u tome, kažu, prava majstorica.

'Pretila je, a mačke s viškom kilograma i inače se teško same mogu pobrinuti za vlastitu dlaku i higijenu. S obzirom na vlasnikovu bolest, očito joj ni on nije bio u stanju pomoći. Mačka je sad puno bolje. Napokon se može kretati, redovito jede i pije, mazna je i prede čim ju se primi u ruke. Zahvalna je za svu ljubav koju dobiva', izjavila je Caitlin Lasky iz udruge za zaštitu životinja u Pittsburghu u američkoj saveznoj državi Pennsylvania.

Veterinari koji su je primili kažu kako nikad nisu vidjeli ovako stravičan slučaj zanemarivanja, koji je očito trajao godinama.

Brigu o 14-godišnjoj Hidey i njezinu tri godine starijem prijatelju mačku Siamu preuzeo je rođak Paul, koji ih je i pronašao. Osim dva nova ljubimca, supruga Jill i on imaju još tri mačke te dva psa.

FACEBOOK

'Hidey se napokon opustila. Valjda osjeća da je napokon sigurna u svom zauvijek domu. Isprva se stalno skrivala ispod kreveta, ali sad uživa drijemajući na samo svom jastučiću nasred naše dnevne sobe', pohvalio se novi gazda Russel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:43