LEKCIJA USVOJENA!

FOTO: DOMIŠLJATA UČITELJICA ŠOKIRALA UČENIKE Pogledajte grozan, ali učinkovit eksperiment s kojim im je dokazala koliko je važno prati ruke

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 15.09.2017. u 08:49

 • Donna Gill Allen/Facebook

   

   

  Nastavnici ponekad imaju poteškoća natjerati svoje učenike da zapamte gradivo i zaokupe im pažnju, no jedna je učiteljica iz Sjeverne Karoline pokazala koliko je kreativnost važna za rad s djecom.

  došla je na genijalnu ideju kako angažirati svoje učenike. Željela im je dokazati koliko je važno pranje ruku, a lekcija je bila o bakterijama i koliko se one lako šire.

  Kako bi ih u to uvjerila, Gill Allen trebala je samo nekoliko šnita kruha, plastične vrećice i malo strpljenja.

  Rezultat je ponosno podijelila na svom Facebook profilu pri čemu se obratila svojim kolegama i napisala kako je ovo bio najodvratniji, ali najzabavniji eksperiment ikad.

  - Uzmete tri šnite kruha. Neka svi učenici vide da šnitu kruha stavljate u vrećicu sa sterilnim rukavicama. Na vrećicu napišete 'kontrolirano'. Potom skinete rukavice, operete ruke i drugu šnitu kruha stavite u drugu vrećicu s natpisom 'čisto'. Potom treću šnitu kruha date njima u ruke, kada ga dodirne svako dijete u razredu, stavite ga u treću vrećicu i označite kao 'prljavo'. Potom gledate kako se kruh mijenja tijekom vremena pod utjecajem bakterija - napisala je učiteljica, a rezultati su bili takvi da je svaki njezin učenik zapamtio kako redovito treba prati ruke.

   

  Izdvajamo