ROMANTIKA NA 1000 METARA

FOTO: NA PRAVOM MJESTU U PRAVO VRIJEME Slučajno snimio nevjerojatnu fotografiju prosidbe: 'Twittere, pomozi. Ne znam tko su ovi ljudi...'

 
 Matthew Dippel / TWITTER

Fotograf Matthew Dippel (24) iz američkog grada Grand Rapids u saveznoj državi Michigan već nekoliko dana traži par koji je snimio usred prosidbe na jednoj tisuću metara visokoj klisuri u Nacionalnom parku Yosemite u Kaliforniju, piše The Independent.

Dippel i njegov prijatelj Josh bili su na putu prema Los Angelesu kada su odlučili stati u Yosemiteu kako bi se tijekom zalaska sunca fotografirali na vidikovcu Taft Point. Dok je fotograf namještao svoju kameru kao i drugi posjetitelji nacionalnog parka, Josh je krenuo prema vidikovcu kako bi mogao zauzeti poziciju za fotografiranje.

Dippel je ubrzo bio spreman za fotografiranje, međutim njegov prijatelj još nije bio stigao do vidikovca. Dok je čekao da Josh dođe do Taft Pointa, Dippel je promatrao tko se sve fotografira na vidikovcu. Pred njegov su objektiv u jednom trenutku izašli muškarac u odijelu i žena u dugačkoj haljini. Nakon par izgovorenih riječi, muškarac se spustio na jedno koljeno i, prema svemu sudeći, zaprosio ženu.

Dippelu se svidjela romantična gesta te je snimio prosidbu.

Nakon što je fotografirao svog prijatelja na istom vidikovcu, Dippel je požurio prema Taft Pointu kako bi pronašao par koji je fotografirao tijekom prosidbe, međutim nije ih uspio pronaći.

Fotograf iz Michigana nije htio odustati od potrage nakon početnog neuspjeha te se za pomoć obratio društvenim mrežama, točnije Twitteru. "Twittere, pomozi. Ne znam tko su ovih dvoje, ali se nadam da će ih ovo pronaći. Ovo sam snimio 6. listopada 2018. godine na vidikovcu Taft Point u Nacionalnom parku Yosemite", napisao je Dippel i priložio fotografiju prosidbe nepoznatog para.

Fotografija je do danas retweetana skoro 150 tisuća puta, a prikupila je i blizu 320 tisuća likeova.

Društvene mreže ne bi bile društvene mreže da neki korisnici nisu optužili Dippela da je lažirao fotografiju. "Kako se popela u toj haljini", napisao je jedan korisnik. "Planinarili su gore tako formalno obučeni", dodao je drugi.

Prema posljednjim objavama na Twitteru, fotograf još uvijek nije uspio locirati par koji je snimio tijekom prosidbe. "Ne gubim nadu zato što se fotografija sve brže i brže širi internetom. Čudi me zapravo da ih nitko nije pronašao", rekao je Dippel u razgovoru za BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:52