PLIŠANA DIVLJA ZVIJER

'HALO, POLICIJA! U MOJEM DVORIŠTU JE TIGAR!' Naoružani policajci izašli na teren, no nisu baš našli ono što su očekivali

 
 Profimedia, Alamy/ Facebook

Naoružani policajci poslani su na jednu farmu u Aberdeenshireu nakon dojave da se ondje nalazi odbjegli tigar, piše Independent.

Farmer koji je u subotu navečer zvao policiju, uočio je tigra u staji na svojem imanju. Policajci su kontaktirali obližnji zoološki vrt i naoružani do zuba se pojavili na farmi, no sve što su našli bila je plišana igračka u obliku tigra.

Policija je kasnije događaj opisala kao 'lažnu dojavu s dobrom namjerom'.

Inspektor George Cordiner ovako je opisao slučaj: 'U subotu navečer primili smo poziv vrlo uznemirenog građanina koji je rekao da je vidio divlju životinju na svojem imanju. Poziv nam se odmah učinio neobičnim, no shvatili smo ga ozbiljno i na teren poslali ekipu da utvrdi postoji li doista opasnost. Nazvali smo i obližnji zoološki vrt, no oni su nam rekli da njima nije pobjegla ni jedna životinja. Policajci koji su izašli na teren bili su dobro naoružani što je dio standardne procedure kad se radi o slučajevima u kojima potencijalno prijeti opasnost stanovništvu.'

Inspektor je dodao da ništa ne prepuštaju slučaju dok se ne uvjere da opasnost zaista ne postoji.

'Dok ne otklonimo svaku sumnju, sve opcije uzimamo u obzir.'

Akcija je trajala oko 45 minuta i na imanju je doista otkriven tigar – ali plišani. Tko ga je tamo stavio, ostaje nepoznanica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:23