ZA SVE U CAJTNOTU

JELENA VELJAČA JE VEĆ OFARBALA USKRŠNJA JAJA: PRITOM JE KORISTILA SAMO PRIRODNE BOJE, A IZGLEDAJU FANTASTIČNO Sve što vam treba...

 
 Jelena Veljača / INSTAGRAM

Bojanje jaja mnogim je jedna od omiljenih uskršnji tradicija. No, uz kuhanje tradicionalnog ručka, zbrinjavanje rodbine i igranje s najmlađima, mnogi jednostavno ne stignu obojiti jaja pa posežu za umjetnim bojama.

Unatoč tome što umjetne boje nisu opasne i što se jaja koja su s njima obojena sigurna za jelo, uvijek je bolje uskršnja jaja obojiti na prirodan način.

Scenaristica i producentica Jelena Veljača na Instagramu se pohvalila da je za nadolazeći Uskrs "učarobirala" osam različitih boja i to sve u kućnoj radinosti.

"Postupak: noć prije potopiti jaja u vodi s octom, jutro poslije ih pažljivo izbijeliti sa spužvicom (kora se istanji pa puca ako ste pregrubi), kuhati jaje u namirnici koju odaberete 10 min, zatim ostaviti 12h natopljeno jaje u toj boji", piše Veljača na Instagramu.

"Ako želite svjetlije nijanse, ostaviti samo sat vremena. Moje boje, u smjeru sata prema desno: kava (12h), hibiskus (sat vremena), ljuska žutog luka (12h), kurkuma (12h), ljubičasti kupus (12h), cikla (sat vremena) i u sredini je cikla (12h)."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:08