VEZNJAKU U ČAST

JOŠ JEDAN LUKA MODRIĆ ROĐEN JE U PERUU! Roditelje je toliko oduševio hrvatski kapetan da su novorođenče odlučili nazvati po njemu

 
 Twitter / REUTERS/Maxim Shemetov

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji donijelo je brojna iznenađenja, a u Hrvatskoj se srebro još uvijek slavi.

Kao što su brojni svjetski mediji istaknuli, Francuska je osvojila Svjetsko prvenstvo, ali Hrvatska je osvojila srca ljudi diljem svijeta. Finale su pratili čak i oni koji nisu veliki ljubitelji nogometa, a Hrvatsku hvale zbog srčanosti i borbenosti, hvale izbornika Dalića nazivajući ga ‘tatom reprezentativaca’ i kapetana Luku Modrića, najboljeg igrača SP-a, koji je doveo ekipu do finala.

Koliki su zapravo odjeci i koliko se daleko čulo za Hrvatsku, mogli smo se već uvjeriti po objavama na društvenim mrežama i porukama podrške koje stižu iz cijelog svijeta.

Najnovije iznenađenje stiže iz Perua. Dijete rođeno u gradu Cajamarca nazvano je Luka Modrić. Luka je očito toliko impresionirao roditelje da su baš po najboljem igraču Svjetskog prvenstva nazvali novorođenče.

Državna agencija RENIEC objavila je da 870 Peruanaca nosi ime po Cristianu Ronaldu, 232 po Lionelu Messiju, 23 po Antoineu Griezmannu, četvorica su nazvana Toni Kroos, trojica Eden Hazard, trojica Harry Kane, jednako je toliko Neymara Da Silve, jedan je Robert Lewandowski i jedan Kevin de Bruyne. Sad u Peruu živi još jedan Luka Modrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:30