KORISNI SAVJETI

KAKO SNIMITI FOTOGRAFIJE S ODMORA KOJE NEĆE BITI DOSADNE Njemačka udruga fotografa ima rješenje za sve koji žele zadiviti svoje prijatelje

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.08.2017. u 08:39

Makarska, 210714.
Oblacno i kisno vrijeme odvelo je brojne turiste koji borave na makarskom podrucju s plaze u obilazak grada gdje su se posvetili setnji, sladoledu i snimanju nebrojenih fotografija za uspomenu.
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
Ivo Ravlić / CROPIX

Snimanje odličnih fotografija s ljetovanja nije jednostavno. Mnogi fotoamateri će imati velike probleme da svojim kreativnim nastojanjima zadive prijatelje, posebno ako se nađu u popularnim turističkim destinacijama ili ispred slavnih znamenitosti koje su fotografirane nebrojeno puta.

Fotografi amateri unaprijed trebaju odustati od natjecanja s profesionalcima i njihovim nagrađenim fotografijama znamenitosti i umjesto toga se fokusirati da snime nešto drugačije, savjetuje njemačka udruga fotografa Photo-Industrieverband.

Udruga savjetuje da se mjesta koja ćete posjetiti istraže unaprijed i prije odlaska na 'godišnji' osmisle kreativne ideje.

To se može učiniti pretražujući internet, ali plodnonosnije je to učiniti gledajući turističke vodiče i otisnute fotomonografije. S tim u rukama, manja je vjerojatnost da ćete prebrzo preskakati s fotografije na fotografiju, kažu stručnjaci.

Kada vam sine ideja, zapišite je, dodaju. Zajedno s bilo kojim drugim idejama o kutu snimanja, svjetlu, kontrastu, dobu dana i slično.

Sve će vam to dobro doći u času snimanja i olakšati stvaranje impresivne fotografije.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo