POVIJESNI SPEKTAKL

NAJPOSJEĆENIJA TURISTIČKA MANIFESTACIJA U DALMACIJI Spektakularna Gusarska bitka i ove godine u Omišu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.08.2018. u 14:10

Promo

Dvanaest uspješnih godina najposjećenije turističke manifestacije u Dalmaciji garancija je dobre zabave i neprocjenjivog doživljaja koji ne smijete propustiti! Gusarska bitka u Omišu je jedinstvena manifestacija koja oduzima dah!

Dan prije središnje bitke održat će se 'Dan malih gusara', u sklopu kojeg će mališani uživati u gusarskim sportskim igrama, a imat će priliku upoznati i 'prave' gusare. Uz to, Kliški uskoci će sve okupljene podučiti gađanju mete pomoću luka i strijele, a Šarenko je garancija dobrog provoda. Večer je rezervirana za koncert Trio gušta na Toreti u organizaciji KPU 'Omiški gusari'.

Gusarska bitka održava se u subotu, 18. kolovoza, s početkom u 19.30 u gradskoj luci u Omišu. U rekonstrukciji bitke koja se izvorno održala u 13. stoljeću sudjelovat će dva jedrenjaka, više malih brodica i  stotinjak naoružanih sudionika. Osim gusara, tu će biti i članovi povijesnih postrojbi Kumpanije s Korčule, Kliških uskoka, Dubrovačkih trombunjera i Poljičana iz Društva Sv.Jure, Priko.

Nakon Bitke slijedi koncert Zlatka Pejakovića na otvorenom u organizaciji KPU 'Omiški gusari'. Svake godine manifestaciju posjeti više od 10.000 posjetitelja da bi svjedočili kako je omiški vladar Malduk pobijedio Mlečane na čelu sa zapovjednikom Akoncijem, da bi, nakon izvojevane pobjede, Omiš naredio Mlečanima plaćanje u zlatnim dukatima za prolaz Bračkim kanalom. Vidimo se u subotu, 18. kolovoza, u Omišu gdje ćemo uživati u 12. izdanju najvećeg ljetnog događanja na Omiškoj rivijeri!


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr
Tagovi

Izdvajamo