SLAVNI KVIZ

NAKON DUGIH 13 GODINA U VELIKOJ BRITANIJI OTVORENO PITANJE ZA MILIJUN FUNTI Biste li vi znali odgovoriti na njega?

 
 Screenshot / YOUTUBE

Profesor engleskog jezika iz Birminghama John Robinson (36) u ponedjeljak navečer u prvoj epizodi 33. sezone ITV-jeve emisije "Tko želi biti milijunaš?" otvorio je pitanje za milijun funti, piše Daily Mail.

To je prvi puta u 13 godina da je neki kandidat došao u priliku odgovarati na to pitanje.

Voditelj emisije Jeremy Clarkson Robinsonov je nastup nazvao izvanrednim, unatoč tome što je profesor odlučio ne odgovoriti na milijunsko pitanje i uzeti sigurnih 500 tisuća funti.

Pitanje za milijun funti glasilo je ovako: "Koji od ovih britanskih premijera nikada nije obnašao dužnost ministra vanjskih poslova?". Među ponuđenim odgovorima bili su Winston Chruchill, Alex Douglas-Home, Anthony Eden i Harold Macmillan. "Mislim da je vjerojatno ili Alec Douglas-Home ili Anthony Eden, ali nisam spreman riskirati 436 tisuća funti", rekao je Robinson.

"Mislim da bi više godina morao raditi za 500 tisuća funti pa ću uzeti novce. To je moj konačni odgovor. Uzmemo li u obzir da nisam znao odgovor na pitanje za dvije tisuće, mislim da sam bio dobar."

Čestitajući mu, Clarkson je rekao: "Kakav igrač, kakav čudesan igrač. Odličan posao. Ovo je bilo izvrsno. Puno stvari možete napraviti s tim. Daje vam dobre šanse, što je velika stvar."

Robinson je nakon osvajanja novac zagrlio svoju djevojku Chloe Hancox (28), koja je bila u publici. Par je otkrio da su prije nastupa u emisiji pojeli jeftin obrok u hotelu Holiday Inn u kojem su odsjeli.

Pitanje za milijun funti posljednji je puta otvorio Ingram Wilcox, koji je 2006. godine na njega uspješno odgovorio i kući otišao bogatiji za milijun funti. Da je morao odgovoriti, Robinson je rekao da bi vjerojatno rekao Anthony Eden. Clarkson mu je rekao da bi to bio netočan odgovor. Točan odgovor je Winston Churchill.

Robinson, međutim, nije odmah impresionirao Clarksona. Profesor je naime pitanje za dvije tisuće funti prošao tek uz pomoć džokera. Profesor je prije sudjelovanja u "Milijunašu" nastupio u još tri kviza, a znanje je brusio igrajući društvenu igru "Trivial Pursuit" te pamćenje zastava i glavnih gradova zemalja diljem svijeta.

Robinson je rekao da će s novcem vjerojatno kupiti kuću i putovati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:22