U SLUŽBI NJEZINOG VELIČANSTVA

NAPOKON OTKRIVENO KAKO JE DOŠLO DO POZNATE SCENE S KRALJICOM S OTVARANJA OLIMPIJSKIH IGARA 'Trebalo mi je samo pet minuta da ju nagovorim...'

A television screen grab image taken on July 29, 2012, shows footage featured during the Opening Ceremony of the London 2012 Olympic Games starring British actor Daniel Craig (L) playing James Bond escorting Britain's Queen Elizabeth II through the corridors of Buckingham Palace., Image: 138914798, License: Rights-managed, Restrictions: ---EDITORS NOTE---RESTRICTED TO EDITORIAL USE---MANDATORY CREDIT *AFP PHOTO/LOCOG * ---NO MARKETING---NO ADVERTISING CAMPAIGNS---DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS, Model Release: no, Credit line: AFP / AFP / Profimedia
AFP / AFP / Profimedia

 

Krojačica, garderobijerka i osoba od povjerenja kraljice Velike Britanije Elizabete II. Angela Kelly u novoj je knjizi otkrila da je trebalo "svega pet minuta" da se kraljicu nagovori da pristane na naum redatelja Dannyja Boylea i tijekom otvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. Danielu Craigu, glumcu koji trenutno igra najpoznatijeg britanskog špijuna Jamesa Bonda, kaže rečenicu "Dobro večer, gospodine Bond", piše Daily Mail.

Kelly, koja kraljicu odijeva 25 godina, rekla je da je to bio Elizabetin jedini zahtjeva prema Boyleu, redatelju ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Londonu.

Podsjećamo, Kraljica se tijekom ceremonije pojavila u kratkom filmu u kojem prvo u Buckinghamskoj palači prima Bonda te potom s njim helikopterom odlazi do stadiona Wembley u koji se "spušta padobranom" taman u trenutku kada se treba rukovati s tadašnjim predsjednikom Međunarodnog olimpijskog odbora Jacquesom Roggeom.

 

Ideja o susretu kraljice i Bonda rodila se 2011. godine, a Kelly je u knjizi otkrila kako se odvio sastanak kojem su prisustvovali kraljica, Boyle, kraljičini osobni tajnik Edward Young i ona.

"Zamolila sam (Dannyja Boylea) i Edwarda (Younga) da mi daju pet minuta kako bi mogla pitati kraljicu", rekla je. "Sjećam se da je Danny (Boyle) bio šokiran, šokiran time što ću odmah pitati kraljicu. Međutim, nije mi imalo smisla čekati - da je rekla 'ne', to bi bilo to."

"Potrčala sam u njezine odaje i kraljica je bila slobodna. Ideja ju je zabavila i odmah je prihvatila pojaviti u videu. Pitala sam je bi li htjela imati kakvu repliku. Bez oklijevanja, odgovorila: 'Naravno da moram nešto reći. Na kraju krajeva, on me dolazi spasiti'. Pitala sam je bi li htjela reći, 'Dobro večer, James' ili 'Dobro večer, gospodine Bond', a ona je odabrala ovo drugo, budući da je upoznata s filmovima o Bondu. Nakon nekoliko minuta, vratila sam se u Edwardov ured i rekla Dannyju sretne vijesti. Mislim da je skoro pao sa stolice kada sam mu rekla da je kraljičin jedini uvjet da može reći tu legendarnu repliku", dodala je Kelly.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo