VIRALNA SENZACIJA

NOVAK ZBOG TIPFELERA ZAVRŠIO NA MOMAČKOJ VEČERI POTPUNOG STRANCA I ODLIČNO SE PROVEO Pozivnicu dobio greškom, ali na tulum svejedno otišao

 
Will Novak (drugi s lijeva) s Angelom (prvi s desna) i njegovim prijateljima
 Tess Rafols / FACEBOOK

Kada je prvi puta pročitao email, Will Novak je pomislio da je riječ o nekoj prevari. "Djelovao je jako hitno, poput jednog od onih emailova u kojima vas neki tako princ traži novce", rekao je Novak za BBC.

Email naslovljen "Angelova momačka večer" trebala je primiti manja skupina prijatelja izvjesnog gospodina po imenu Angelo, a u njemu su navedeni detalji nadolazećeg putovanja u Vermont, gdje su okupljeni Angela trebali poslati u bračni život.

Jedan mali problem: Will ne poznaje nikoga tko se zove Angelo. Svejedno, odlučio je odgovoriti. S tom je odlukom započeo najluđi tjedan njegovog života.

"Ne znam tko je Angelo. Ja sam Will Novak iz Arizone. Vermont mi se čini kao predaleka destinacija za momačku večer tipa kojeg ne poznajem. Unatoč tome, dolazim."

Will je rekao da je njegov odgovor trebao biti šala. Ponudio je čak i da ponese svoju konzolu za videoigre Nintendo Switch i asortiman Sudoku zagonetki. Sve, kaže, ovisi o tome što Angelo više voli. "Nisam očekivao da će odgovoriti, ali dva dana kasnije odgovor je stigao."

Skupina Angelovih prijatelja, među kojima je bio i Bill Novak, osoba koja je zapravo trebala primiti email koji je na koncu otišao Willu Novaku, pozvala je Willa da svejedno dođe u Vermont.

"Ako misliš da se šalimo, ne šalimo se. Bolje ti je da dođeš. Želimo te upoznati", napisali su. "Ne samo da će ovo biti vikend koji Angelo neće zaboraviti, sigurni smo da će i za tebe biti nezaboravan."

Nakon što je email korespondenciju objavio na društvenim mrežama, Will je ubrzo postao viralna senzacija. Mediji su pisali o njemu, a na društvenim je mrežama kružio hashtag #AngelosBachelorParty ("Angelova momačka večer"). Will je rekao da je reakcija na njegovu priču bila nevjerojatna, ali i da ima neke rezerve. Osim toga što 20 godina nije skijao, Will se brinuo kako će platiti putovanje u Vermont. Arizona i Vermont udaljeni su više od četiri tisuće kilometara.

Prijatelj mu je stoga preporučio da pokrene kampanju na internetskoj stranici za financiranje raznih proizvoda i pothvata GoFundMe. Will je za manje od dva sata prikupio željenih 750 američkih dolara (4.898 kuna). Nakon 11 dana kampanje, prikupio je 4.375 dolara (28.573 kune). Will je odlučio sav višak dati Angelu i njegovoj zaručnici kao dar. Dobro će im doći jer je Angelova zaručnica trudna.

Will je vikend koji je proveo u Vermontu opisao kao "brz", "nabijen energijom" i "nadrealan".

Howard Shatsky / FACEBOOK
Bill Novak, Angelo i Will Novak

Kada je preuzeo svoj unajmljeni automobil, otkrio je da mu je rent-a-car tvrtka umjesto "običnog" automobila iznajmila Maseratija. Uz to, lokalna ga je pivovara napunila s više gajbi piva. Angelovi su ga prijatelji dočekali s vatrometom i heavy metal koncertom. Angelo je svirao gitaru.

Enterprise Rent-A-Car Careers / FACEBOOK
Will Novak pored Maseratija

Will kaže da je prespavao prvu lekciju skijanja, ali i da je preživio spust niz planinu. "Zabio sam se u jednog čovjeka i zajedno smo pali na ogradu. Međutim, sporo smo se kretali i nije bilo problema", rekao je i dodao da mu je od svega bilo najljepše to što su Angelo i njegovi prijatelji bili otvoreni i srdačni.

"Prisjećajući se tog vikenda, mogao bih postati sentimentalan. Velika je to lekcija iz otvorenosti prema svemiru i drugima. Ako se neka vrata otvore, prođite kroz njih. Žao vam je šansi koje propustite. Rijetko kada vam je žao onih koje prihvatite", rekao je Will.

"Oduvijek sam bio razredni šaljivdžija i sretan sam što sam nasmijao tisuće ljudi diljem svijeta."

Tygart Mountain Sports / FACEBOOK
Will Novak s Angelom i njegovim prijateljima

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:16