DUHOVNA ISCJELJITELJICA IZ SPLITA

O ANDREJU PLENKOVIĆU, SEVERINI, MELANIJI TRUMP, TODORIĆIMA, KIM JONG-UNU I PUTINU Tarot majstorica otkriva što nas sve čeka u 2018.

 Profimedia, Alamy

Što nas čeka u godini koja je netom započela? To mogu, po pitanju politike i ekonomije, donekle prognozirati samo stručni analitičari, ili meteorolozi ako je o vremenskim prilikama riječ. Za sve ostalo tu su – gatare, naravno, piše Slobodna Dalmacija.
Doduše, Splićanka Sanda Giljević ne voli da je nazivaju gatarom. Ona je duhovna iscjeliteljica i životna savjetnica, koja se pri seansama koristi tipičnim instrumentarijem alternativaca: viskom i tarot-kartama. Postavili smo joj nekoliko pitanja po našem izboru, pa da ne duljimo, krenimo od globalnih k lokalnima...

1. Hoće li Kim Jong-un u 2018. baciti nuklearnu bombu?

Giljević drži da će tijekom ove godine stanje biti nepromijenjeno (čitaj: neće). No, nastavlja se hladni rat, po nekadašnjoj NATO-atlantskoj špranci, situacija će veći dio godine biti zategnuta, a SAD će, kao i dosad, žonglirati između prijetnji i tihog popuštanja. Posljednji Crveni Princ, kako tepaju totalitarnom vladaru svoga "malog dijela svemira", unatoč konstantnoj krizi u zemlji, neće oskudijevati.
Naime, karta "as zlatnika" pokazala je da Kim ima spremljene zalihe novca za svoje potrebe, a, na sreću, prije karte "posljednji sud", koja znači neku vrstu smaka svijeta, stoji karta "četvorka mačeva", koja sugerira odmor, primirivanje, popuštanje napetosti. Dakle, koncem godine napetost između Sjeverne Koreje i SAD-a mogla bi značajno popustiti, a ostatak svijeta odahnuti.

2. Hoće li Trump promijeniti frizuru, ili možda ženu?

Naša sugovornica s velikom dozom sigurnosti iz vibracija viska procjenjuje da Trump neće mijenjati frizuru, ali da je vrlo lako moguće da promijeni frizera/vlasuljara jer visak sumnja na tupe/umetke u kosi jednog od najmoćnijih državnika svijeta. K tomu, visak neugodno vibrira na spomen mandata, pa vidovnjakinja sumnja na odrađivanje istog u cijelosti. No, tarot je po pitanju prve dame Amerike decidiran...
– Vidim ljubavnika! Međuodnos moćnog Donalda i lijepe Melanije je više kao poslovni "deal"; karta "đavao" znači ovisnost, prisilnu vezanost brakom, a "osmica pehara" stagnaciju. Dakle, neće se razvesti, ali slutim da se nešto kuha... Naime, Melaniji su karte posložene redoslijedom "carica" (ona), "vitez štapova" (mlad, romantičan muškarac) i "ljubavnici" (znači strastvenu tjelesnu vezu). Mislim da je sve jasno – smatra Giljević.

3. Kako će dalje izgledati Putinova politika?

– Vladimir Putin sjajan je državnik, koji čvrstom rukom vodi jednu golemu zemlju. Karta "car" utvrđuje njegov položaj i u ovoj godini, "desetka zlatnika" govori da neće oskudijevati, štoviše idući "as zlatnika" potvrđuje njegovo bogatstvo i potencijal same zemlje Rusije. Ipak, "osmica mačeva" govori o izvjesnim frustracijama, možda će mu civilno društvo zagorčavati život s pravima manjina, i slično. Tu mora biti oprezan.

4. Hoće li Europska unija kao tvorba otići u povijest?

Giljević smatra da ne bi trebala tijekom 2018. godine. No, karte pokazuju umor, kao i neku vrstu hibernacije. Dakako, moguće je i poboljšanje, ali tek od iduće (2019.) godine.

5. Ima li šanse da se pomire Martina i Ante Todorić?

– Nema – decidirana je vidovnjakinja, referirajući se na kartu "svijet", koja znači let, odlazak, te "dvojku štapova", što se tumači kao promjena mjesta boravka ili razdvojenost. "Osmica mačeva" najavljuje frustracije i trpljenje, te sputanost, ali konac krasi karta "paž pehara", koja naviješta dobre vijesti (uspješno provedenu brakorazvodnu parnicu).

6. Hoće li Severina tijekom 2018. godine zanijeti ili možda roditi još jednu bebu koju priželjkuje?

S obzirom na to da se radi o važnoj državnoj stvari, konzultirali smo i tarot i visak. Potonji radosno drhti potvrđujući skoro začeće, dok tarot oprezno veli sljedeće...
– Čujte, vidim "sedmicu mačeva", to jest tračeve i podmetanja zbog kojih Severina pati i teže ovulira. Ipak, "čarobnjak" naviješta ostvarenje želje, a karta "luda" hrabri iskorak, možda medicinski potpomognutu oplodnju. No, karta "obješeni" najavljuje odmor nakon teškog razdoblja, nekakav smiraj. Sve u svemu, estradna kraljica Balkana mogla bi zanijeti, ali sumnjam da će iste godine i roditi – veli Giljević.

7. Kakvi su izgledi da možda Željko Kerum dobije još jedno dijete?

– Karte su nejasne po tom pitanju, ali ne isključuju još jedno roditeljstvo. Dakle, moglo bi se "zalomiti", možda čak i izvan aktualne bračne zajednice – oprezno je nagovijestila vidovnjakinja.

8. Hoće li Hajduk osvojiti titulu?

– Imam problem s energetskim povezivanjem s Voljenim klubom – odmah se distancirala naša sugovornica, te nastavila:
– Na žalost, karte nisu vesele; "pravda" ukazuje na financijske probleme i sudske sporove, "dvojka štapova" najavljuje početak putovanja (možda neki transfer ili gostovanje), dok "pustinjak" govori o povlačenju, šoku i ispadanju. Ipak, ne mogu biti odlučna jer imam problem s povezivanjem, osjećam izvjesnu bol kad se pokušavam energetizirati s Hajdukom – ogradila se Giljević.

9. Hoće li nam dični premijer biti dobroga zdravlja i neumorno služiti narodu?

– Andrej Plenković pravi je ljubimac sudbine, k tomu i stabilna, suverena ličnost. Njegovo djelovanje tijekom iduće godine najbolje opisuju prva i posljednja karta. Prva je, naime, "šestica štapova" koja znači izlazak iz teške situacije, a za kraj stoji "sedmica štapova" koja sugerira nadzor nad situacijom, uspješan pregled igre i sve konce u rukama.

10. Što će biti s veprom na Marjanu?

– S obzirom na to da je stanje s Karepovcem i Žnjanom predvidljivo (sanacija i koncesija kao vjerojatna opcija), tipovali smo na sljedeće najvažnije pitanje. Jer, nitko ne zna otkud će vepar jurnuti i tko na njega neće smjeti zapucati. Na pomolu, međutim, nije ni gulaš od divljači, ni pogibija, pa čak ni sasvim mala bjesnoća...
– Dobro je! Karta "osmica štapova" svjedoči o brzini (mogućem hvatanju, lovu), "as mačeva" najavljuje hitro rješavanje, dok "dvojka pehara" priča o ujedinjenju, duševnom miru i kompromisu. Po meni, marjanski vepar bit će sretno udomljen, ali ne kod Benca, nego u dobrom ZOO vrtu negdje u Hrvatskoj – poručila je duhovna iscjeliteljica Sanda Giljević iz Splita za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:20