'I JA SAM MARKO'

OFENZIVA KAKVA SE NA HRVATSKOM INTERNETSKOM PROSTORU NE PAMTI Tisuće ogorčeno traže pravdu za Marka, uvjereni su da je prevaren, reakcije su urnebesne

 

Na jednoj od najpopularnijih stranica na domaćem internetskom prostoru proteklih nekoliko dana traje svojevrsna ofenziva kakva se ne pamti. Naime, ispod doslovce svake objave na Facebook profilu portala Nove TV Dnevnik.hr, neovisno o kojoj je temi riječ, dominiraju komentari o izvjesnom Marku Kontiću.

Gotovo da nema korisnika koji na neki način ne zahtijeva da Kontiću Nova TV isporuči - adventski kalendar, tvrdeći pritom da mu je nanesena velika nepravda i kritizirajući televizijsku kuću što su navodnu nepravdu nema namjeru ispravljati. Iza svega zapravo stoji nagradni natječaj 'Adventski kalendar', u sklopu kojega se svakodnevno dijele razni pokloni, ali ne i adventski kalendari, no čini se da je metodom 'pokvarenog telefona' najveći dio komentatora to smetnuo s uma. Naime, na dan kada je Kontić, kako tvrde komentatori, trebao dobiti nagradu, dijelio se poklon bon za kupovinu u jednom outletu na zagrebačkom području. Jedno vrijeme nije bilo dostupno ime dobitnika da bi se naknadno njegovo ime pojavilo, nakon čega su se pojavile optužbe za netransparentnost.

U svakom slučaju, uslijedio je pravi tsunami reakcija, od kojih su mnoge jedna urnebesnija od druge. Pokrenut je i hashtag 'pravda za Marka' i 'i ja sam Marko', a brojni korisnici kreirali su i 'memeove' kojih je iz sata u sat sve više, a neke od njih donosimo na samom kraju članka.

O svemu smo poslali i upit Novoj TV, čiji odgovor u nastavku donosimo u cijelosti.

- Nagradni natječaj Adventski kalendar pokrenuo je niz kreativnih reakcija na društvenim mrežama. Moramo napomenuti kako je došlo do zabune - u nijednom trenutku nagrada nije bila kalendar, već je to samo naziv natječaja. Broj nagrada je ograničen i ne mogu svi biti pobjednici, no natječaj na portalu DNEVNIK.hr traje do 24. prosinca i još uvijek ima vremena da nagradu osvoje svi oni koji se dokažu u znanju i brzini. Napominjemo kako su sustav natječaja i pravila postavljeni tako da poštuju ravnopravnost sudjelovanja i eliminiraju sve pokušaje računalne manipulacije, navode na Novoj TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:29