NAJPROMISKUITETNIJE IGRE

ORGANIZATORI ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA ZA NATJECATELJE PRIPREMILI 110 TISUĆA KONDOMA Svaki će sportaš na raspolaganju imati čak 38 kondoma

Lindsey Vonn i Gus Kenworthy tijekom slavlja 100 dana prije početka ZOI u Pjongčangu
 Lucas Jackson / REUTERS

Ako je suditi po naporima organizatora nadolazećih Zimskih olimpijskih igara koje će se održati u južnokorejskom gradu Pjongčangu, bit će to najpromiskuitetnije igre u modernoj povijesti, piše CNN.

Organizatori iz Južne Koreje za natjecatelje na Igrama pripremili su 110 tisuća kondoma, što je 10 tisuća više nego što im je bilo na raspolaganju u Sočiju 2014. godine. Povećanje je tim neobičnije jer će u Pjongčangu nastupiti svega 100 natjecatelja više nego u Sočiju.

Olimpijsko selo natjecateljima nudi pregršt sadržaja poput teretana, 24-sata otvorenih kuhinja, medijskih centara i prostora za molitvu. Uz to, natjecatelji će se u selu osjećati kao kod kuće jer će moći ići u trgovinu te slati poštu i uređivati svoje sobe po želji.

Glasnogovornik južnokorejske tvrtke za proizvodnju kondoma Convenience rekao je da natjecateljima daju prezervative u "dobroj volji".

Dobra volja u kombinaciji s optimizmom.

Naime, na ZOI u Pjongčangu natjecat će se 2.925 sportaša iz 92 zemalja. Podijelimo li broj kondoma s brojem natjecatelja, doći ćemo do toga da će svaki sportaš na raspolaganju imati 38 kondoma. S obzirom na to da će ZOI trajati otprilike dva tjedna, Convenience računa da bi se svaki natjecatelj na dan mogao potrošiti tri kondoma.

Ovakva distribucija prezervativa sigurno djeluje kao pretjerivanje, međutim kada se uzme u obzir da će ih moći slobodno koristiti i pripadnici medija te posjetitelji, 110 tisuća kondoma djeluje kao prikladna količina.

Ako je vjerovati plivačici Dari Torres koja je za CNN 2012. godine rekla da sve što se dogodi u olimpijskom selu "ostaje u olimpijskom selu", nećemo nikada doznati kako je utrošeno 110 tisuća kondoma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:09