NEVJEROJATNE SLASTICE

Ruskinja radi najljepše torte na svijetu koje izgledaju poput mramora

Torte tako nevjerojatno pravilne i sjajne da se u njima možete ogledati, postale su pravi hit.
 Instagram / Olga Noskova

'Najljepše torte na svijetu' – tako tepaju slasticama Ruskinje Olge Noskove koja svoje kreacije objavljuje i na Instagramu.

Torte tako nevjerojatno pravilne i sjajne da se u njima možete ogledati, postale su pravi hit. Slastičarka je do savršenstva usavršila tehniku glazure, zbog čega njezine torte izgledaju kao da su od mramora.

Taj se efekt postiže polijevanjem raznobojnih glazura na tortu, ponekad u različitim smjerovima. No iako je učinak nevjerojatan, sam recept za glazuru prilično je jednostavan, kako otkriva portal Independent.

Za glazuru će vam trebati 20 g želatine, 120 ml vode, 300 g glukoze, 300 g šećera, 200 g zaslađenog ugušćenog mlijeka, 300 g čokolade (bijele, tamne ili kombinirane) te boja za kolače.

  1. Otopite želatinu u vodi
  2. Prokuhajte glukozu, šećer i vodu
  3. Maknite s vatre i dodajte želatinu
  4. Dodajte mlijeko
  5. Dodajte čokoladu i promiješajte tako da uklonite sve mjehuriće

Ne treba niti naglašavati da je potražnja za Olginim tortama naglo porasla otkako su se internetom proširile fotografije nevjerojatnih slastica, pa kupci moraju malo pričekati dok dođu na red. A torte naručuju doslovno svi: od mladenaca koji žele takvu kreaciju za najvažniji dan u svojem životu, do onih koji organiziraju proslave rođendana ili tortu trebaju za neku drugu svečanost.

Pogledajte nevjerojatne torte:

Ну и на контрасте

Fotografiju objavljuje Olga Noskova (@olganoskovaa)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:28