OTVARA 13. PITANJE

SENZACIONALAN NASTUP STUDENTA U MILIJUNAŠU Osvojio 125.000, iskoristio samo jednog džokera, ali to nije sve... Pred njim se otvara prilika života

Pavao Banić
 HRT

- Imam neki dobar osjećaj u vašem slučaju. Ne znam zašto - rekao je Tarik Filipović kada je u stolac nasuprot njegovu sjeo drugi "najbrži prst" 12. izdanja popularnog kviza "Tko želi biti milijunaš?", Pavao Banić iz Ivanić-Grada.

Natjecatelj čija je trenutačna adresa studentski dom u Zagrebu u večerašnjoj je emisiji osvojio 125.000 kuna uz iskorišten džoker "zovi", piše HRT.

Taj je džoker Pavao upotrijebio na pitanju za prelazak drugoga praga kako bi saznao jesu li bombardirali Bolognu, Avignon, Orvieto i Parmu protagonisti romana Klaonica 5, Mila 18, Kvaka 22 ili Fahrenheit 451. Pozvao je majku koja je rekla da zapravo ne zna odgovor, no spomenula je potom seriju Kvaka 22, pa se Pavao nakon kraćeg razmišljanja odlučio upravo za naziv toga romana osvojivši tako 32.000 kuna.

Sljedeće pitanje bilo je "tko je predstavljajući Hrvatsku na Eurosongu pjevao isključivo na engleskom jeziku". Ponuđeni su odgovori bili Vanna, Put, Claudia Beni i Jacques Houdek. Jedino je za Vannu istaknuo da ne zna s kojom je pjesmom i kada nastupila na Eurosongu, no ipak je malo dvojio u odluci te pritom ustvrdio kako je općenito previše "blebetao" da bi zatražio pomoć publike.

- Sve znate, a i dalje ne vjerujete, rekao mu je Tarik nakon što se Pavao naposljetku odlučio za Vannu te zaradio 64.000 kuna.

Za osvajanje gotovo dvostrukog iznosa tražio se odgovor na pitanje o najvećoj dopuštenoj brzini kretanja na našim autocestama. Je li to 27 m/s, 30 m/s, 33 m/s ili pak 36 m/s? Pitanje Pavlu nije zadavalo previše muke pa je računicom ubrzo došao do točnog odgovora - 36 m/s, kojim je osigurao mjesto u vrućem stolcu i u idućoj emisiji kada će, s dvama džokerima u "džepu", otvoriti 13. pitanje za 250.000 kuna.

Uspješnom nastupu 21-godišnjeg mladića prethodio je onaj Romane Zubak iz Slavonskog Broda, piše HRT.

Natjecateljica je prvi džoker, "pola-pola", iskoristila na pitanju za 16.000 kuna. Nije bila sigurna na kojoj znamenitoj slici nije prikazana nijedna životinja. Nudile su se Dvorske gospođice, Doručak na travi, Guernica te slika Krik, a odlučila se za posljednju nakon što je, uz Guernicu, ostala u džokerom suženu izboru.

Točan odgovor odveo ju je do 10. pitanja za 32.000 kuna. Na njemu je zatražila pomoć publike pitajući džokera je li za zaleđivanje crnog vina, piva, šampanjca ili votke potreban najhladniji zamrzivač. Publika je 72 posto glasova dala votki, čime je ujedno potvrdila Romaninu pretpostavku.

Nakon prelaska drugoga praga, za 64.000 kuna trebala je znati (ili pogoditi) koji čovjek od pera nije Sicilijanac. Je li to Salvatore Quasimodo, Mario Puzo, Luigi Pirandello ili Giovanni Verga? Džoker "zovi" rekao joj je da ne zna odgovor pa se umjesto za Maria Puza odlučila za Luigija Pirandella te je kviz napustila s 32.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:33