INTERNETSKI HIT

'VELIKA JE PROMAJA, NE ODGOVARA MI NI JAKO SVJETLO' Zagrepčanin u knjizi koju je kupio na buvljaku našao dokument iz vremena socijalizma

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 20.11.2017. u 17:45

Reddit

 

Jedan korisnik Reddita pohvalio se da je kupio knjigu na buvljaku na zagrebačkom Britancu, a ono što je pronašao u njoj poprilično ga je iznenadilo.

Naime, kupac knjige pronašao je molbu za posao izvjesnog Dragutina Šrajbera koja datira još iz vremena samoupravnog socijalizma.

U njoj Šrajber traži premještaj na novo radno mjesto u knjižari, te 'Komisiji za zasnivanje i otkazivanje radnih odnosa' navodi svoje razloge. 

'Voljan sam primiti novu dužnost za raspisano radno mjesto pomoćnika šefa skladišta papira ili tiskanice.

Prednost veća plaća.

Razlog napuštanja sadašnjeg radnog mjesta: Velika promaja i jako svjetlo koje mi ne odgovara', objašnjava svoju muku Dragutin, a sve je začinio 'drugarskim pozdravom'.

Ne treba ni napominjati da je urnebesna molba izazvala lavinu komentara u kojima se u šali ističu Dragutinova nadljudska snaga 'kojeg ni propuh nije uspio ubiti', drugi ističu da je barem bio iskren, dok treći kažu da su 'dobro i prošli', jer ih je osjetljivi Dragutin mogao tužiti i Međunarodnom sudu za ljudska prava.

Reddit

Izdvajamo