KAKVA ŠPIJUNKA!

VIDEO: ŠTO DOBITNICI OSCARA RADE S KIPIĆIMA? Glumica koja je sjedila do redatelja snimila trenutak 'zbrinjavanja' nagrade i sve objavila na Instagramu

 
 Brie Larson / TWITTER

Sigurno ste se pitali, što redatelji, glumci, scenaristi i ostali filmski djelatnici rade sa statuama Oscara kada ih dobiju? Novozelandski redatelj Taika Waititi, dobitnik Oscara za najbolji scenarij po predlošku za film "Jojo Rabbit" na 92. dodjeli najprestižnije filmske nagrade na svijetu, dao vam je odgovor.

Waititi je snimljen kako svoga Oscara tijekom dodjele stavlja ispod sjedala ispred sebe. Da bi situacija bila neobičnija, snimila ga je glumica Brie Larson te taj potez Novozelanđanina objavila na svom Instagram profilu. Waititi je Oscara pod stolicu stavio dok su na pozornici bili glumica Salma Hayek i glumac Oscar Isaac uručivali Oscara za montažu zvuka.

Waititi je tijekom dodjele Oscara imao još jedan viralni trenutak. Naime, rekao je novinarima da mu se ne sviđaju tipkovnice na Appleovim računalima te da bi ih tehnološki gigant trebao pod hitno zamijeniti, piše The Verge.

"Na njima je nemoguće pisati, Apple ih mora popraviti", rekao je Waititi kad su ga pitali što bi sindikat scenarista trebao tražiti tijekom iduće runde pregovora s filmskim producentima. "Pogoršale su se. Poželim se vratiti računalima koja sam imao prije. Te su tipkovnice imale dobru skočnost tipki. Ruke gore, da vidimo, tko koristi Apple, a tko druga računala? Znate što govorim. Njihova je tipkovnica puno bolje. Appleove su grozne."

"Imam problema s ramenom", nastavio je novozelandski redatelj maorskog podrijetla. "Zbog repetitivnog sam napora dobio ozljedu. Ne znam kako to vi zovete, boli me tetiva koja ide niz podlakticu do palca? Ako pišete, znate o čemu pričam. I što se dogodi - vi otvorite laptop i odmah se pogrbite. Moramo popraviti te tipkovnice. Sindikat scenarista mora napraviti nešto po tom pitanju."

Larson i Waititi surađivat će na nadolazećem filmu "Thor: Ljubav i grmljavina".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:51