BILI CVITAK

VIDEO: TULUM ISPRED POZNATOG SPLITSKOG SAMOSTANA Pogledajte kako su fratri i časne sestre otpustili kočnice nakon što je krenuo hit Jure Stublića...

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.04.2018. u 12:06

FACEBOOK

 

Prošloga četvrtka na splitskoj rivi održan je prosvjed protiv Istanbulske konvencije, na kojemu se, prema procjeni policije, okupilo 15.000 ljudi. Za vrijeme prosvjeda, a u okviru istoga, pred crkvom Sv. Frane, skupina fratara i časnih sestara veselo je zaplesala na ritmove pjesme "Bili cvitak" Jure Stublića.

Ono što je posebno zanimljivo, upravo u splitskom samostanu Sveti Frane na službi je u zadnjih tridesetak godina bio fratar, kojega se sumnjiči za kazneno djelo pedofilije. Taj je slučaj upravo u zadnja dva tjedna bio u središtu medijskih napisa nakon izbijanja skandala. Crkvene vlasti slučaj nisu prijavile policiji, nego su provele internu istragu. Nakon što je priča procurila u medije, pokrenula se i policija i otvorila vlastitu istragu.

Nekoliko njegovih žrtava je izašlo u javnost sa svojim iskustvima, ali se Crkva o svemu još nije oglasila. No, na prosvjedu protiv Istanbulske konvencije, kako se vidi iz priložene snimke objavljene na Facebooku, nisu šutjeli. Fratri i časne sestre veselo su zaplesali uz stihove pjesme 'Bili cvitak' posvećene domovini.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo