BILI CVITAK

VIDEO: TULUM ISPRED POZNATOG SPLITSKOG SAMOSTANA Pogledajte kako su fratri i časne sestre otpustili kočnice nakon što je krenuo hit Jure Stublića...

 
 FACEBOOK

Prošloga četvrtka na splitskoj rivi održan je prosvjed protiv Istanbulske konvencije, na kojemu se, prema procjeni policije, okupilo 15.000 ljudi. Za vrijeme prosvjeda, a u okviru istoga, pred crkvom Sv. Frane, skupina fratara i časnih sestara veselo je zaplesala na ritmove pjesme "Bili cvitak" Jure Stublića.

Ono što je posebno zanimljivo, upravo u splitskom samostanu Sveti Frane na službi je u zadnjih tridesetak godina bio fratar, kojega se sumnjiči za kazneno djelo pedofilije. Taj je slučaj upravo u zadnja dva tjedna bio u središtu medijskih napisa nakon izbijanja skandala. Crkvene vlasti slučaj nisu prijavile policiji, nego su provele internu istragu. Nakon što je priča procurila u medije, pokrenula se i policija i otvorila vlastitu istragu.

Nekoliko njegovih žrtava je izašlo u javnost sa svojim iskustvima, ali se Crkva o svemu još nije oglasila. No, na prosvjedu protiv Istanbulske konvencije, kako se vidi iz priložene snimke objavljene na Facebooku, nisu šutjeli. Fratri i časne sestre veselo su zaplesali uz stihove pjesme 'Bili cvitak' posvećene domovini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:00