ŠTO VI MISLITE?

VIDEO: ZNANSTVENICI I GLAZBENICI UDRUŽILI SNAGE I STVORILI REMEK-DJELO Je li ovo, kako tvrde, najsretnija božićna pjesma svih vremena?

 
 Screenshot

Mariah Carey dobila je oštru konkurenciju. Naime, glazbenici i znanstvenici udružili su snage u pokušaju da stvore remek-djelo koje zvuči previše 'slavljenički' da bi bilo istina, a radi se o najsretnijoj božićnoj pjesmi ikada.

Muzikolog Joe Bennett proučio je 200 najprodavanijih pjesama, uključujući i 78 božićnih (od kojih je za 10 'kriv' Michael Bublé).

Zaključio je da nam riječi koje prizivaju Božić bude osjećaj sreće, zajedno s jednostavnim notama, zvukom zvončića u pozadini i glasom Michaela Bubléa.

Tekstopisci Harriet Green i Steve Anderson njegova su saznanja upotrijebili kako bi stvorili zaista veselu pjesmu pod nazivom 'Love's Not Just For Christmas' (Ljubav nije samo za Božić).

U pjesmi, u kojoj se drže većine Bennettovih preporuka - čak 21 put spominju riječ 'Božić'.

No umjesto Bubléa, pjesmu je otpjevao zbor iz Londona 'London Community Choir'.

- Imao sam sreće godinama pisati i producirati božićne pjesme i albume za brojne pjevače uključujući Kylie, Susan Boyle i Harriet, koja je sad sa mnom napisala ovu pjesmu. Nadam se da smo stvorili pjesmu koju će ljudi voljeti ne samo ovog Božića, nego i svakog narednog koji dolazi - kazao je Anderson o pjesmi koja će se puštati u trgovačkim centrima kako bi usrećila kupce koji su u potrazi za božićnim darovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:49