TOMISLAV PERKO

'ZNAM DA SU ŠANSE MALE, SVI MI KAŽU NEMOJ, ALI JA SAM OPTIMIST' Mladi putopisac poslao originalnu prijavu za hrvatski posao iz snova u New Yorku

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 03.09.2017. u 09:46

 • Tomislav Perko / FACEBOOK

   

  Hrvatska realnost i nije najsjajnija kada je u pitanju zaposlenje, a toga je svjestan i protagonist videa koji je u zadnjih nekoliko dana obašao internet, piše Slobodna Dalmacija.

  Tomislav Perko poznati je hrvatski (puto)pisac i profesionalni - putnik. Svestrani tridesetjednogodišnjak na tu se karijeru odlučio nakon propale karijere brokera. Uslijed recesije i financijske krize bio je prisiljen dati otkaz, a putovanje je započeo bez prebijene pare u džepu, a i bez podrške obitelji. Osim putovanjima, bavi se i motivacijskim govorima, a predavanja održava diljem svijeta.

  Snalažljivi Tomislav uskoro je postao zvijezda na društvenim mrežama, a svojim posljednjim videom oduševio je mnoge. Potpuno iskreno progovara o situaciji u državi, svojoj diplomi i sposobnostima, a prijavljuje se, ni više ni manje, nego na mjesto direktora ureda Hrvatske turističke zajednice u New Yorku.

  Kao što smo već izvijestili, riječ je o jednoj od deset novih pozicija za koje je nedavno raspisan natječaj, a ljudi koji dobiju posao postat će i svojevrsni hrvatski turistički ambasadori.

  O primamljivosti ovih radnih mjesta svjedoče i neke beneficije, poput prosječne mjesečne neto plaće u iznosu od 3100 eura, mjesečnog dodatka za nezaposlenog bračnog druga, dodatka za djecu kao i plaćenih 80 posto troškova stanovanja.

  - Svi su mi rekli da se ne prijavljujem, jer nema šanse da ću dobiti. Ali, ja sam optimist. I znam da je jedini način da dobijem taj posao - da se prijavim na njega, rekao je Tomislav u svojem videouratku koji služi kao aplikacija za ovo radno mjesto.

   

  Tagovi

  Izdvajamo