KVIZAŠKA RAZBIBRIGA I PIĆE

ZNATE LI ODGOVOR NA 10 PITANJA IZ OPĆE KULTURE NAJPOPULARNIJEG PUB KVIZA U HRVATSKOJ? 'Online premijeru našeg kviza odigralo je više od 240 ekipa'

 

KRiP (kvizaška razbibriga i piće) (LINK: https://krip.com.hr/) novi je projekt na zagrebačkoj pubkvizaškoj sceni koji je pokrenula profesionalna i predana ekipa s dugogodišnjim iskustvom organizacije i kreacije kvizaškog programa u Zagrebu, ali i diljem Hrvatske.

U gomili pub kvizova u Zagrebu i Hrvatskoj, ono što KRiP ističe su jedinstvena, originalna i bogata struktura kviza sa stotinu pitanja i velikim brojem različitih kategorija, tematska raznolikost te prije svega ogromna strast i predanost organizaciji i kreaciji kvalitetnog kvizaškog programa.

- Željeli smo napraviti kviz koji je uzbudljiv i napet, a opet opušten i pristupačan, no dovoljno izazovan s pravom dozom zdrave kompetitivnosti. Koncipirali smo KRiP kao najbolju moguću kvizašku zabavu ne samo za iskusnije ekipe nego jednako tako i za novopečene, znatiželjne entuzijaste - objasnio je organizator i suosnivač KRiP-a Sven Mikulec te istaknuo kako dodatnu čar KRiP kvizovima donosi i poznato lice domaće stand-up komedije zagrebački komičar Goran Vugrinec koji u ulozi voditelja svojim doskočicama i šalama zabavlja timove.

Uz kviz općeg znanja i kulture KRiP u svojem arsenalu ima i krojne tematske kvizove poput filmsko-televizijskog, glazbenog, popkulturnog, sportskog te brojih drugih.

Najbolja stvar od svega je to što zabrana javnih okupljanja nije spriječila najveći zagrebački pub kviz da svoje evente prebaci online. KRiP kviz je prostor kluba Metropolis privremeno zamijenio internetom pa će tako već večeras u 21:00 sat putem Twitcha, platforme za streamanje videosadržaja, imati priliku dodatno provjeriti svoje znanje opće kulture.

- Ovo je drugo live stream izdanje KRiP-a. Prije dva tjedna online premijeru popularnog kviza odigralo je više od 240 ekipa s više od tisuću natjecatelja - naglasio je Sven.

Ideja je jednostavna: skupite ekipu od maksimalno pet osoba, gledate prijenos kviza, a kapetan/ica odgovore svoje ekipe zapisuje u obrazac koji dobijete od organizatora. Na kraju kviza taj se obrazac šalje organizatorima na ispravljanje – i to je to.

Riječ je o kvizu općeg znanja i kulture sastavljenom od pet kategorija i 70 pitanja koji jamči dva sata super kvizaške zabave. Želite li sudjelovati, samo prijavite svoju ekipu putem ove prijavnice (LINK: https://krip.com.hr/prijava-za-live-stream-opci-krip/), povežite se s društvom, upalite Twitch i uživajte. Tko zna, možda se zakačite i, kad se stvari polako vrate u normalu, postanete ovisnik o pub kvizovima.

Link na event: https://www.facebook.com/events/563718797611220/

Pitanja s kviza

1. Tko je pozornost kolega studenata na sebe privukao 2003. godine kad je na Harvardu isprogramirao web-stranicu na kojoj su posjetitelji na dvjema ponuđenim fotografijama birali koja im je osoba fizički privlačnija?

2. Krećete iz Zagreba autocestom A1 prema moru. Koja se izlazna postaja smjestila između Jastrebarskog i Novigrada?

3. Koje je jedino prezime glavnih likova Prijatelja koje bismo mogli s engleskog na hrvatski prevesti kao “nezreo, kojem fali iskustva”?

4. Glavni grad koje nam je države posebno drag kad želimo određenu robu ili uslugu, ali nam je cijena malo previsoka?

5. Koja se organizacija sa sjedištem u Amsterdamu spominje u vicu koji započinje riječima “Jacques se sunča na plaži”?

6. Po svojem kemijskom sastavu, sapuni su:

a) šećeri

b) proteini

c) lipidi

d) soli

7. Koju jednojezgrenu bolest u 90 posto slučajeva uzrokuje Epstein-Barrov virus?

8. Kojem mudracu iz 4. stoljeća prije nove ere 40% imena čini španjolska fashion maloprodajna tvrtka?

9. Sveeeee dobroooo u ljuuuuudiiiimaaaa… tiii doonoooosiiiš toooo, tulio je Petar Grašo. Koja je jedina imenica u naslovu te pjesme?

10. Koja je četvrta po veličini američka savezna država, ako znamo da je možemo dobiti na benzinskoj postaji za otprilike 25 kuna?

Točne odgovore potražite na kraju članka.

Goran Vugrinec

Točni odgovori:

1. Mark Zuckerberg

2. Karlovac

3. Green (Rachel)

4. Maroko (Rabat)

5. Greenpeace

6. D - soli

7. mononukleoza

8. Zaratustra

9. Ljubav (sve pozlati)

10. Montana

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 19:24