GRAD OPSJENA

Građane šokirao prizor glomaznih zgrada iznad oblaka nad hrvatskom metropolom

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 29.04.2016. u 22:00

ZAGREB - Nad Zagrebom se danas nakratko mogao vidjeti nesvakidašnji prizor - na nebu iznad oblaka izvirio je neboder, dojavila nam je čitateljica.

Prošle je godine sličan prizor zamijećen u kineskoj provinciji Guangdong, iznad grada Foshana, kao i par dana kasnije iznad provincije Jiangxi.

Tada su mediji pisali o prolazu do druge dimenzije, ili o projektu ‘Blue Beam’ kojim svjetske elite pokušavaju isprati mozgove stanovnicima Zemlje, a video prizora iznad oblaka pogledan je više od osam milijuna puta.

Prava je istina ipak nešto prizemnija. Radi se o prirodnoj pojavi - fatamorgani. Fatamorgana je optička iluzija koju je moguće vidjeti na kopnu ili moru, kada zrake svjetlosti prolaze kroz slojeve zraka različite temperature. Zbog optičke refleksije i inverzije, mogu se vidjeti fantomski prizori udaljenih objekata.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo