ZAVIRILI U ČAŠICU

HEP-ova KONTROLA ULOVILA PIJANE RADNIKE NA POSLU Samo jedan od testiranih bio je trijezan, evo kakva ih je 'kazna' snašla

 
Zgrada HEP-a
 Srdjan Vrancic / CROPIX / Reddit

Čak trojica od četvorice testiranih radnika HEP Proizvodnje bili su pod utjecajem alkohola tijekom radnog vremena, otkriva zapisnik o provedenom alkotestiranju zaposlenika Hrvatske elektroprivrede.

Fotografija koja je počela kružiti društvenim mrežama otkriva da je alkotestiranje provedeno jučer, a da je iz čašice najviše potegao radnik koji obavlja posao 'rukovatelja', izmjereno mu je 1,83 promila alkohola u krvi.

Jednom HEP-ovom strojaru izmjereno je 1,34 promila, dok je vatrogasac 'napuhao' 1,17 promila. Za svaku pohvalu je odgovornost drugog strojara koji za vrijeme radnog vremena nije pio.

Reddit

Upitali smo HEP da nam komentiraju ovaj slučaj, evo što su nam odgovorili:

- Nakon svakodnevnog, rutinskog obilaska postrojenja stručnjaka zaštite na radu i opravdane sumnje da je u izdvojenom dijelu postrojenja TE-TO Zagreb (izvan kruga pogona) 19. studenoga tijekom radnog vremena nekolicina radnika pod utjecajem alkohola, provedeno je alkotestiranje radnika.

Po pozitivnom nalazu za trojicu radnika, sukladno praksi, a imajući u vidu kako kontrolirani radnici nisu imali ranije evidentirane prekršaje ove naravi, poslodavac (HEP Proizvodnja d.o.o.) će sukladno Zakonu o radu izdati opomenu pred otkaz uvjetovan ponašanjem radnika. Do sada nije zabilježen nijedan ovakav slučaj. Hrvatska elektroprivreda ima nultu toleranciju na ovakve prekršaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 15:27