SVI JE DIJELE...

FOTKA KOJA GOVORI VIŠE OD RIJEČI Ovo je najbolji odgovor na netrpeljivost Hrvatske i Srbije

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.08.2016. u 14:43

REFILE - ADDING NAME OF CROATIAN PLAYER - 2016 Rio Olympics - Basketball - Quarterfinal - Men's Quarterfinal Croatia v Serbia - Carioca Arena 1 - Rio de Janeiro, Brazil - 17/8/2016. Bogdan Bogdanovic (SRB) of Serbia (L) and Bojan Bogdanovic (CRO) of Croatia compete. REUTERS/Shannon Stapleton FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
Shannon Stapleton / REUTERS

Hrvatski košarkaši nisu se uspjeli plasirati u polufinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru nakon što su u dramatičnom četvrtfinalu izgubili od Srbije sa 83:86.

Možda bi sve to skupa prošlo kao još jedno razočaranje za hrvatske navijače, odnosno oduševljenje za srpske da se nakon utakmice nisu i s jedne i s druge strane redali nacionalistički obojani komentari i uvrede.

Ove virtualne mini ratove koji se neprestano vode po društvenim mrežama apsolutno je posramila jedna fotografija koja se proširila internetom. Naime, obje reprezentacije u sastavu imaju jednog Bogdanovića koji su im, usput budi rečeno, bili i najbolji igrači utakmice. Hrvatski Bogdanović (Bojan) ubacio je 28 koševa, a srpski Bogdanović (Bogdan) osvojio je tu titulu sa 18 ubačaja.

Jedan od fotografa ulovio ih je s leđa tako da se samo po boji dresa može prepoznati koji je koji, a na društvenim se mrežama naveliko komentira kako ‘ova fotografija govori više od milijun riječi o međusobnim odnosima’.

 

Srpski portal B92 još je podsjetio kako je najbolji komentar dao australski komentator utakmice koji je u šali rekao: ‘Svi imaju ista imena, ali nemojte im to ni slučajno reći!’

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo