#HIM TOO

'OVO JE MOJ SIN! OBOŽAVA ŽENE, ALI SE BOJI IĆI NA SPOJEVE' Kako je jedna mama, u najboljoj namjeri, osramotila svog sina pred cijelim svijetom

 
 Twitter

Ako ste u posljednje vrijeme na Twitteru viđali neobične objave o sinovima s hashtagom #HimToo, vjerojatno ni sami ne znate što biste o tome mislili.

Većina tih objava počinje riječima 'Ovo je MOJ sin', nakon čega slijedi lista postignuća dotičnog.

A tu se nađe doista svačega - od zlikovca Normana Batesa iz 'Psiha' pa do Martyja McFlyja iz 'Povratka u budućnost'.

No, sve je počelo objavom jedne američke mame o njezinom sinu Pieteru Hansonu.

Objava mame čije je ime na Twitteru BlueStarMom3, glasi ovako: 'Ovo je MOJ sin. Diplomirao je kao najbolji u svojoj generaciji i dobio je USO nagradu. Bio je najbolji student. On je džentlmen koji poštuje žene. No, boji se ići na spojeve zbog trenutne klime lažnih optužbi za seksualno zlostavljanje koje su pokrenule radikalne feministice željne osvete. Ja GLASAM. #HimToo.'

Twitter

Mama je imala najbolju namjeru. No, Twitter je neobično biće i sve je krenulo u sasvim drugom smjeru. Sam Pieter ovako je objasnio namjeru svoje mame: - Ma ne, ne bojim se ići na spojeve. To se moja mama malo zaigrala. Ne bih tome pridavao previše pažnje.

Mama koja se 'malo zaigrala' nije ni slutila kakvu će lavinu objava pokrenuti. Jedna od prvih reakcija uključivala je sliku poznatog pjevača Ricka Astleya i tekst njegove pjesme:

Svoj je humoristični prilog dala i komičarka Emlyn Crenshaw objavivši sliku pingvina:

'Klima lažnih optužbi za seksualno zlostavljanje' o kojoj se govori u originalnom tvitu odnosi se na kontroverzu oko kandidata za suca Vrhovnog suda SAD-a Bretta Kavanaugha koji je optužen za seksualno zlostavljanje.

Predsjednik Donald Trump te je optužbe nazvao lažnima, a konzervativna komentatorica Candace Owens prva je popularizirala hashtag #HimToo kako bi obranila suca.

Ta je tema izazvala brojne podjele pa ne treba čuditi reakcija na originalni status korisnice BlueStarMom3.

No, tek su rijetki obratili pozornost na sliku osobe koja je, ni kriva ni dužna, postala maskota #HimToo pokreta - Pietera Hansona.

Kako bi objasnio o čemu se zapravo radi, otvorio je poseban Twitter račun, pozirao u istoj prepoznatljivoj pozi i napisao:

- Bio sam zapanjen kad sam to vidio. No, svi mi imamo pomalo luckaste roditelje. I dalje volim svoju mamu. Ono što je rekla zapalilo je Twitter, no nemojte biti preoštri prema njoj. Ja vjerujem ženama i nikad ne bih podržao #HimToo pokret. Odlučili smo ipak malo se zabaviti s cijelom pričom. Glavni glas razuma tu je bio moj brat.

Pieter je rekao da će ovu priču pokušati preokrenuti u nešto pozitivno.

- Već godinama radim s udrugom oboljelih od leukemije i limfoma. I moj mali brat preživio je tešku bolest. Iako mi je doseg ograničen, iskoristit ću ovu priliku i podržati projekt u koji doista vjerujem. Želim iskoristiti ovu nenadanu pažnju društvenih mreža i podići svijest o teškoj bolesti koju je prebolio moj mali brat. On je nevjerojatna osoba i moj osobni heroj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:56