KOJE SU BOJE SRCA?

Zbog ove optičke iluzije koja je osvojila internet dovest ćete u pitanje svoj osjet vida

 Screenshot YouTube / Screenshot YouTube

Nova optička iluzija osvojila je internet do te mjere da je jedina stvar koja je korisnicima jasna - činjenica da ne znaju baš ništa o tome kako nam mozak funkcionira.

Pogledate li priloženu sliku, ona je naizgled sastavljena od dva različita dijela i na njoj se nalaze srca iste veličine, ali različite boje. S lijeve strane vidite ružičasta srca na bijeloj podlozi, a s desne strane ljubičasta i narančasta srca na prošaranoj žuto-zelenoj podlozi. M

eđutim, to i nije baš tako.

Srca na obje slike su iste boje - jarko ružičasta. Ono što će prevariti mozak da vidi sca različitih boja su geometrijske, okomite linije koje ih presjecaju.

Ekipa kanala koji se bavi psihološkim temama Bite Size Psych cijelu je ovu problematiku objasnila u videu pa pogledajte zašto se mozak igra s vama:

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr. Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:48