SVAKA ČAST

TO JE SPORTSKI DUH! Vaterpolistice Koreje u dvije utakmice primile 94 gola, ali svijet je oduševljen suzama i euforijom nakon jedinog kojeg su zabile

 
 Youtube screenshot

U Južnoj Koreji je u petak započelo Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima, a domaće vaterpolistice dosad se u dvije utakmice nisu proslavile.

U prvoj utakmici u nedjelju protiv Mađarica izgubile su nevjerojatnih 64-0 što je najveća pobjeda u povijesti svjetskih prvenstava ikad, a postignuto je duplo više golova od broja odigranih minuta (64/32).

No, ženska vaterpolo momčad zemlje domaćina prvenstva nije zbog tako negativnog rezultata klonula duhom, pa su u drugoj utakmici odigranoj u utorak protiv Rusije popravile skor, izgubivši s više od duplo manje golova 30-1.

Pritom su simpatične Korejke taj jedan gol proslavile kao da su osvojile zlatnu medalju, a potekle su i suze radosnice.

Video pogledajte OVDJE

Bez obzira na ukupan skor u prve dvije utakmice od 94-1 pokazale su pravi sportski duh, a fotografije i snimke njihova slavlja zbog tog jednog gola obišle su svijet.

U posljednjoj četvrtini jedini pogodak je postigla 18-godišnja Kyung Da-seoul kad je dvorana u gradu Kwangju eksplodirala od ovacija.

Za medije je nakon utakmice izjavila kako će zauvijek pamtiti taj trenutak, bez obzira što nije zadržala loptu kojom je pronašla mrežu Ruskinja za uspomenu.

"Voljela bih imati loptu, ali nemam pojma gdje je nestala, pa bih bila zahvalna kada bi mi je netko pronašao” – izjavila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:50