DRAMA U ZOO-u

VIDEO: 'MA ON SE SAMO HTIO MALO IGRATI' Lav se zatrčao prema dječačiću, htio ga je pojesti

 Screenshot

Šokantan video snimljen u zoološkom vrtu Chiba u Japanu prikazuje trenutak u kojem lav namjerava napasti malenog dječaka.

Na sreću svih prisutnih, ova velika mačka nije ostvarila svoj zlokoban naum - umjesto da dohvati dječaka u žutoj kabanici zabila se glavom u staklenu ogradu.

Snimka prikazuje dvogodišnjaka kako se naslanja na staklo i gleda u lava, koji se oprezno šulja niz stepenice i izgleda kao da vreba plijen. U trenutku kad mu je dječak okrenuo leđa, životinja se punom brzinom zaletjela prema njemu.

Čuvari u zoološkom vrtu Chiba pojasnili su kako se lav, koji teži oko 185 kilograma, ovako ponaša svaki put kad vidi malu djecu i kako je njegova reakcija zaigrana.

Borac za prava životinja Adam M. Roberts iz neprofitne organizacije Born Free USA ne slaže se s čuvarima.

- Lavovi su divlji predatori i dijete na snimci, posebice kad je okrenulo leđa masivnoj mački, postalo je plijen u njegovim očima - kazao je za Dodo.

- Neprobojno staklo drži lava u ograđenom dijelu što ga zasigurno frustrira. No, srećom za obitelj, barijera je izdržala pa posljedice nisu bile katastrofalne - zaključio je Roberts.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 13:11