OTKRIĆE NA PLAŽI

VIDEO: 'PENISI' PREPLAVILI MORSKU OBALU Neobična stvorenja većinu života provedu u mulju, a o njima postoje nevjerojatne teorije

 
 Screenshot/YouTube

Kolutićavce čiji je službeni naziv riba penis (Urechis unicinctii) preplavili su obalu Kalifornije kod Drakes Beacha. Na obalu ih je izbacila oluja, a budući da su živi izgledaju kao da pulsiraju.

Radi se o crvima koji neodoljivo podsjećaju na muški spolni organ. Inače žive u plićaku i kopaju tunele u obliku slova U.

"Isti fenomen je tijekom godina viđen i na plažama Pajaro Dunes, Moss Landing, Bodega Bay i Princeton Harbor. Čuo sam stvarno nevjerojatnih teorija od ljudi koji su ih vidjeli, recimo da su u pitanju kobasice nakon brodoloma teretnjaka s kobasicama. No radi se o uobičajenim stanovnicima naših mora", rekao je morski biolog Ivan Parr za New York Post.

Riba penis u prosjeku živi 25 godina, a većinu života provede u mulju i pijesku morskog dna. Hrane se bakterijama, planktonima i ostalim malim životinjima koje love pomoću svojevrsne sluzave mreže koju potom isto pojedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:55