NAJSMJEŠNIJA SNIMKA GODINE

VIDEO: PRVA ISPOVIJEST NEOČEKIVANE ZVIJEZDE YOUTUBEA 'Gledali su me na TV-u u susjednoj sobi, jeli su pizzu, a onda me kćerkica odlučila potražiti...'

Nakon što je na temu opoziva južnokorejske predsjednice Park Geun-Hye čitav dan davao intervjue iz svoje kuće, profesor političkih znanosti Robert Kelly pripremio se te večeri za još jedno javljanje uživo - i to za BBC-jevu informativnu emisiju.

Popio je sok i zategnuo kravatu, a onda se putem Skypea javio u BBC-jevu emisiju. No zaboravio je bitnu stvar - zaključati vrata svog ureda u stanu u drugom po veličini gradu Južne Koreje.

I ta njegova mala pogreška zaslužna je upravo za to što je taj simpatični intervju, u kojem su na kraju završila i njegova djeca i njegova supruga, postao jedan od najviralnijih u ove godine.

- Bila je to komedija puna pogrešaka - kazao je profesor Kelly kasnije u intervjuu za Wall Street Journal.

Naime, kada je Kelly osvanuo na malim ekranima, njegova supruga i dvoje male djece su ga gledali na televizoru u susjednoj sobi. Usput, njegova supruga Kim intervjue snimala mobitelom kako bi odmah imali sve zabilježeno.

Naručili su pizzu i sve pozorno pratili, a Kelly se odjenuo pametno - gore je imao sako i kravatu, a na noge je odjenuo udobne traperice znajući da kamera neće uloviti dio ispod stola.

Kad je intervju počeo, njihova četverogodišnja kći Marion obradovala se jer vidi oca na televiziji. Prepoznala je lokaciju, te ga je odlučila potražiti. Bila je dobro raspoložena jer je taj dan u vrtiću slavila rođendan, kazao je Kelly.

Za starijom sestrom tada je uz pomoć hodalice, kao što to često čini, krenuo i njihov osmomjesečni sin James.

Kellyjeva supruga Kim u isto je vrijeme koncentrirano snimala intervju.

- Čim su se otvorila vrata vidio sam njezinu sliku na mom ekranu - prisjeća se otac pa napominje kako je mislio da će možda BBC prebaciti kadar na nekog drugog ili pak suziti kut snimanja.

No to se nije dogodilo. Marion je sjela na krevet do oca, a u to vrijeme u sobu je ušao i James.

- Tad sam shvatio da je sve gotovo - ispričao je Kelly za Wall Street Journal.

U herojskom pokušaju da 'spasi stvar', majka radoznale dječice doslovno je, neki bi rekli u stilu Kramera iz Seinfelda, uklizala u sobu, zgrabila mališane, a onda se puzajući s njima, pokušavajući izbjeći kameru, udaljila iz sobe.

Kazala je kako zbog kašnjenja u prijenosu snimke nije par sekundi vidjela da su djeca ušetala u sobu.

Video je pregledan više od 84 milijuna puta na BBC-jevoj Facebook stranici, a prenijeli su ga mediji od Urugvaja do Nigerije i Australije.

Kelly i njegova supruga odmah su pomislili kako ga više neće kontaktirati s televizije jer je ostavio loš dojam, pa je odmah BBC-ju napisao ispriku. Ipak, za 15 minuta s BBC-ja su ga zamolili da objave video na internetu. Par je početno odbio jer im je bilo nelagodno što će im se ljudi smijati, no na kraju su ih uvjerili da će video pokazati samo kako funkcionira jedna normalna obitelj.

I tada je počelo... Njihove društvene mreže, kažu, umalo su eksplodirale, kao i telefoni na koje su pristizali brojni pozivi i mailovi.

Par je pokušavao odlučiti kako se nositi s tolikom pažnjom. Nisu znali kako reagirati, a na kraju su odlučili dati intervju za Wall Street Journal - i to iz njihovog doma, s djecom u krilu.

- Mislim da je sve ispalo nevjerojatno slatko. Vidio sam video kasnije kao i svi. Moja žena je 'počistila stvar' najbolje što je mogla. Bilo je smiješno. No to su mala djeca i tako to s njima ide - zaključio je Kelly čija je mala pogreška učinila njegovu obitelj YouTube zvijezdama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:31