Ronald Goršić, Vladimir Dugandžić / CROPIX, Instagram
NAJVEĆA PODRŠKA JUNAKA PRVENSTVA

Danijel Subašić i Antonia Bozza - ljubav koja je pobijedila sve kušnje

Vratar Danijel Subašić koji je tijekom utakmice hrvatske reprezentacije s Danskom na Svjetskom prvenstvu obranio čak tri penala, što je uspjelo samo vrataru Portugala Ricardu Pereiru 2006. godine, nakon trijumfa ne prestaje primati čestitke koje dolaze iz svih dijelova svijeta. Među prvima je stigla ona njegove djevojke Antonije Bozze s kojom već 16 godina dijeli dobro i zlo

Golman hrvatske reprezentacije Danijel Subašić (33) postao je junak, a njegov pothvat kad je hladne glave obranio čak tri penala Dancima i odveo Hrvatsku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji novi je povijesni rekord. 'Prošli smo, sve je super, penali su lutrija, a večeras je sreća bila na našoj strani. Drago mi je što sam pridonio uspjehu svoje reprezentacije i donio svojem narodu veselje', rekao je nakon trijumfa.

Skroman, brižan prijatelj i ponosan Zadranin, nekoliko puta je pomišljao na prekid karijere. Prvi put već na samim počecima u NK Zadru kad je završio kao treći golman u selekciji kadeta. Tada, kao 14-godišnjak, razmišljao je da napusti nogomet i posveti se školovanju. No, to se nije dogodilo. Danas živi u Monacu gdje igra za nogometni klub Monaco, a već osam godina druži se i s princom Albertom.

'Princ Albert često dolazi u svlačionicu, pričamo, pozdravi sve. Zafrkava me s 'kako si', 'doviđenja'… Pravi se da zna pričati hrvatski', jednom je ispričao.

S njim u Monaku živi njegova ljubav, Antonia Bozza, pedagoginja s diplomom Filozofskog fakulteta u Zadru u kojem je i započela njihova ljubav prije 16 godina. Iako se njezin otac Ante protivio toj vezi jer se nije mirio s činjenicom da je Danijelov otac pravoslavne vjeroispovijesti, zbog čega je kćeri čak i prijetio, Danijel i Antonia dokaz su da prava ljubav sve pobjeđuje. U trenucima obiteljskih nesuglasica mlada Zadranka bila je 23-godišnja studentica, a ovaj rođeni Zadranin vratar tamošnjeg nogometnog kluba i član mlade hrvatske nogometne reprezentacije. Tada su i započeli zajednički život, a potpuni mir su pronašli tek u Monacu.


Split, 021210. 
Stadion HNK Hajduka u Poljudu.    
Nakon uspjesno obavljene operacije koljena u Mostaru vratar HNK Hajduka Danijel Subasic prvi puta se pojavio na Poljudu u drustvu dugogodisnje djevojke Antonie Bozze 
Na fotografiji: Danijel Subasic i Antonia Bozza.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandžić / CROPIX
Danijel Subašić u društvu Antonije
Instagram
Danijel i Antonia

Danijel je danas na Instagramu objavio nekoliko fotografija na kojima pozira sa suprugom te napisao: "Moja supruga, moj kamen, moja kraljica" na engleskom jeziku.


Koliko srce Subašić ima javnosti je poznato već cijelo desetljeće, koliko je prošlo od tragičnog trenutka kada je izgubio prijatelja i suigrača Hrvoja Ćustića, a čiji lik na majici nosi ispod dresa na svim svojim nastupima. Više je puta kazao kako će njegovu majicu nositi do kraja karijere te da nikad neće biti zaboravljen. 'Moj će Hrvoje zauvijek biti uz mene, i to ne samo na majici, nego i u srcu', rekao je nedavno Subašić koji se od tog gubitka nikada neće oporaviti. Naime, 2008. godine na prvenstvenoj utakmici Zadra i Cibalije Hrvoje je udario glavom u betonski zid koji se nalazio uz aut liniju i nekoliko dana kasnije je preminuo.

Danijel je od djetinjstva na nogometnim travnjacima s Lukom Modrićem, a osim što je mašina za obranu ili kako mu laskaju istinski ministar obrane, oduševljava svojim modnim kombinacijama.

Ma ko nam brani??? #danijelsubasic

Objavu dijeli Igor Kovacic (@djekson_5)

Zadar,200417.
Misko Paunovic je bio trener Luki Modricu i Danijelu Subasicu u mladjim kategorijama.
Na fotografiji: fotografija iz privatne arhive Miska Paunovica.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / CROPIX
Miško Paunović bio je prvi trener i Luki Modriću i Danijelu Subašiću

Zagreb, 260518.
Hotel Westin.
Okupljanje Hrvatske nogometne reprezentacije pred odlazak na pripreme u Rovinj uoci odlaska na SP u Rusiju.
Na fotografiji: Danijel Subasic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX
Danijel Subašić okupljanje reprezentacije

Linker
16. travanj 2024 20:27