OD PULE DO CHICAGA

Film Ivana-Gorana Viteza na međunarodnom Chicago Film Festivalu „Dopunska nastava“ u Chicagu

 

Chicago International Film Festival, jedan od najdugovječnijih američkih filmskih festivala, u svoje 55. izdanje uvrstio je film „Dopunska nastava“ redatelja Ivana-Gorana Viteza, kojemu je ovo treći dugometražni igrani film, nakon poznatih „Šuma summarum“ i „Narodnog heroja Ljiljana Vidića“. Ovaj komični triler u produkciji Interfilma iz Zagreba bit će prikazan međunarodnoj publici u programu „Global Currents“, a predstavit će ga redatelj filma. Festival će 16. listopada otvoriti „Motherless Brooklyn“ redatelja Edwarda Nortona u kojem glavnu glumačku postavu među ostalima čine Bruce Willis, Alec Baldwin i drugi.

promo

Film „Dopunska nastava“ prikazan je domaćoj publici na ovogodišnjem Pula Film Festivalu, a u kino-dvoranama diljem Hrvatske moći će se pogledati od 21. studenog u distribuciji Blitza. Glumačku postavu čine Milivoj Beader, Marko Cindrić, Anita Matić Delić, Željko Königsknecht, Zlatko Burić, Janko Popović Volarić, Filip Eldan, Đorđe Kukuljica, Darko Janeš, Zlatan Zuhrić Zuhra i drugi. Na velikom platnu debitiraju i mladi Frida Jakšić i Franko Pavičić u vodećim ulogama devetogodišnjih školaraca. U središtu radnje je svježe rastavljen otac, koji bijesan jer ne može rođendan provesti sa svojom kćeri, upada u njezin razred s puškom, poklonom i tortom.

promo

„Dopunska nastava“ dio je hrvatskog Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva. Producenti filma su Ivan Maloča i Maja Vukić, direktor fotografije Lutvo Mekić, montažerka Ivana Rogić, kostimografkinja Katarina Zaninović, majstorica maske Snježana Gorup, scenograf Mario Ivezić, skladatelj Jelenko Hodak, a scenarij potpisuje Ivan-Goran Vitez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:14