Patrik Darrer, Filip Ružić i Gorana Miljević
Novi spot

Diva na rubu provalije! Nakon trinaest godina, Tereza se odvažila: 'Spoj ljepote i strahote, ali uspjela sam'

Videospot za pjesmu "Ima te" redateljica Katja Restović zamislila je kao kratki film. A tko bi u njemu bolje igrao glavnu ulogu doli glazbenica Tereza Kesovija. Ova diva bez premca snimala je u zahtjevnim uvjetima, nakon čak trinaest godina.

Glazbena diva Tereza Kesovija nema mnogo videospotova - zadnji je snimila prije trinaest godina - no kad se za to odluči, napravi spektakl. Dokazala je to ovih dana na snimanju videospota za pjesmu "Ima te", autora Aljoše Šerića i aranžera Gorana Kovačića-Gorkija, koji zapravo izgleda kao kratki film. Režirala ga je Katja Restović koja je Terezu u četiri dana snimanja po Istri doista stavila pred brojne izazove, a glavna glumica sve ih je odradila profesionalno i bez dramatiziranja.

Patrik Darrer, Filip Ružić i Gorana Miljević
Dobro raspoloženje ekipu na snimanju spota nije napuštalo, a Tereza je bila oduševljena profesionalnošću svih angažiranih na projektu.

Tako je, primjerice, glazbenica tri sata po jarkom suncu sjedila za volanom kabrioleta koji je bio utovaren u kamion (time se fingiralo da ona vozi automobil, op.a.), a još je zahtjevnije bilo kad je sa snimateljem Josipom Ružićem stajala na rubu provalije iznad Limskog kanala.

Patrik Darrer, Filip Ružić i Gorana Miljević
Redateljica Katja Restović smjestila je Terezu Kesoviju u niz nepredviđenih i izazovnih situacija, među kojima je bilo i snimanje na rubu provalije.

Imam svoje godine, ali i golemu ljubav, želju i energiju.

"Taj treći dan snimanja na litici bio mi je najteži - spoj ljepote i strahote - ali uspjela sam pronaći čvrsto uporište dok me Josip snimao. U jednom trenutku je oko mene kružio i dronom, a ja sam raskrilila ruke i pjevala punim glasom. Redateljica je, naime, htjela da cijelo vrijeme snimanja pjevam uz matricu, a ne da samo otvaram usta i mrmljam. Uglavnom, cijelo to snimanje za mene je bilo predivno i posebno. Cijela ekipa i atmosfera bili su toliko sjajni da za mene umora nije bilo, štoviše, dala bih i više da je trebalo", rekla je Tereza Kesovija, dodajući kako je sama nazvala Katju Restović i pitala je bi li željela snimiti videospot za njezinu pjesmu.

Patrik Darrer, Filip Ružić i Gorana Miljević
Zadnji spot Tereza je snimala prije 13 godina, no čini se kao da to radi svaki dan. Od spota za singl "Ima te" napravila je spektakl.

A Katja, iako u posljednje vrijeme ne radi taj posao, jer piše roman i surađuje s nekim američkim filmskim produkcijama, odmah je pristala. Svidjela joj se pjesma, ali i Terezina energija.

Patrik Darrer, Filip Ružić i Gorana Miljević
Neprikosovena diva hrvatske glazbene scene u svim se ulogama sjajno snalazi.

Ona me oduvijek inspirira, a njena snaga me ispunjava.

"Terezina strast i karizma su zarazne. Duboko joj se divim od prvog trena kad sam je upoznala, što je bilo prije petnaestak godina. Jako sam ponosna na nju jer je na setu bila vrhunski profesionalac, stalno koncentrirana i fokusirana. Izvela je sve što sam tražila od nje, bez i jedne riječi prigovora", rekla je Katja Restović.

Patrik Darrer, Filip Ružić i Gorana Miljević
U maniri pravih diva, Tereza je za volanom kabrioleta, na jakom suncu i u predivnoj Istri - izgledala kao da je upravo stigla sa seta nekog holivudskog klasika.

Čitajte i:

Glazbena diva zna uživati u malim stvarima: Tereza Kesovija pronašla je recept za sretan život

Tereza Kesovija oduševila fotografijom iz mladosti: 'Takva vedrina, ljupkost i ljepota'

Tereza Kesovija nikad iskrenija: 'Natjerali su me da od prolaznika na ulici prosim po deset kuna'

Linker
07. travanj 2024 12:25