Boris Kovačev / CROPIX
Čuvajmo svoje najmilije

Glumac u brizi za oca: 'Najsigurniji smo kad je netko uz njega, pa se sestra i ja izmjenjujemo'

Filip Juričić u doba koronavirusa, poput mnogih naših slavnih, u ovom trenutku više od posla ili o sebi - brine o svom ocu, također glumcu, koji zbog dobi spada u rizičnu skupinu. Ispričao nam je kako to izgleda.

- Moj je tata oduvijek bio jako precizan i poslušan, ali samo u situacijama opasnim po život. Kako sam ga uspio dobro uplašiti, svih uputa o koronavirusu pridržava se doslovno i ne izlazi iz kuće. Tako je u stanu izmjerio udaljenost od dva metra, koliko je potrebno između dvoje ljudi u zatvorenom prostoru. I kad sam mu pozvonio na vrata, donoseći usisivač i dvd-ove za snimanje, ostao sam na - pragu. "Tako treba", rekao mi je nakon što je otvorio vrata. Ćaskali smo, on unutra, ja na ulazu u stan, susjedi su prolazili, pozdravljali i malo nas ispod oka gledali... - priča glumac Filip Juričić (39), kojeg je epidemija koronavirusa zatekla u Beogradu, gdje je snimao seriju "Tate".

S ocem, glumcem Perom Juričićem (75), tako se isprva čuo telefonski, nekoliko puta dnevno. No, kada je u Beogradu, zbog epidemije proglašeno izvanredno stanje, pokušao se vratiti u Zagreb. Autobus u kojem je bio, vraćen je s granice, pa je kući krenuo sutradan. Do granice ga je dovezao vozač iz produkcije serijala, a s druge strane čekao ga je šogor.

Zagreb, 010916.
Strojarska ulica.
Na 26. katu VMD zgrade odrzalo se druzenje s glumcima i producentskim timom RTL-ove nove serije Prava Zena.
Na fotografiji: Filip Juricic.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
Filip je pohitao sa snimanja u Beogradu kako bi se pobrinuo za oca Peru, također glumca.

- Prvo sam se javio tati jer je rizična skupina. Stalno je govorio da mu ne treba ništa. I da ne izlazi van, kao što sam mu rekao. Sestra Petra stanuje bliže njemu pa bi mu odnijela ručak i potrepštine, a otkako sam i ja u Zagrebu, mijenjamo se. Tako me zadužio da mu kupim dvd-ove jer na starom dvd rekorderu snima filmove i već ima zavidnu kolekciju. I koliko god ga svi zbog toga zafrkavamo, svako malo posuđujemo filmove od njega. Kako smo svi na prisilnom "korona odmoru", od ovog tjedna smo s njim u našoj vikendici u Mariji Gorici u blizini Zaprešića, tjedan dana ja s obitelji, a tjedan sestra i njezini. Tako smo najsigurniji da smo stalno uz tatu, a posla u vrtu ima po cijeli dan pa nema opasnosti da nekog sretne - kaže Filip Juričić.

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
16. travanj 2024 14:14