Vedran Peteh
NEPOPRAVLJIVI GURMANI

Ivan Šarić o kulinarskim vještinama: 'Naučio sam kuhati jer sam živio sam, mama mi je dala najbolji savjet

Kako to izgleda kad se oboje nađu u kuhinji pokazali su nam Korana Gvozdić i Ivan Šarić, koji rijetko kuhaju zajedno jer im je kuhinja jednostavno premala, ali su zato oboje nepopravljivi gurmani.

- Ivan ima dva metra i stotinu kilograma pa ga nije lako nahraniti. Stalno nešto zvače, gricka, naručuje ili si sam pripremi - otkriva manekenka i voditeljica Korana Gvozdić male tajne iz svoje kuhinje koju godinama dijeli sa svojim zaručnikom, stand up komičarem Ivanom Šarićem. Vedar i za šalu uvijek spreman par pojavio se kao moderator na predstavljanju ekskluzivnog KirchenAid posuđa u sklopu novog Konzumovog programa vjernosti za svoje kupce. Bila je to ujedno i njihova prva javna kulinarska “premijera” pa su čuli i pitanje je li to njihova najava svadbe.

- Sedam godina smo zajedno, lijepo nam je, neću se žaliti - diplomatski je odgovorila Korana Gvozdić, dok je Ivan Šarić bio nešto konkretniji, predstavivši je uzvanicima kao svoju ženu. A bila je to idelana prilika da komičar i vrstan plesač pokaže svoj kulinarski talent.

zagreb 05.11.2019
Konzumov novi program vjernosti_KitchenAid
na slici: ivan saric, korana gvozdic, kuhar marin rendic i predstavnik konzuma ivan siranovic
foto vedran peteh
Vedran Peteh

- Naučio sam kuhati iz potrebe jer sam živio sam. Mama mi je dala savjet da ne trebam naučiti kuhati sve, nego usavršiti tri jela koja najviše volim i na njima “graditi” sve ostalo. U mom slučaju to je pasta s pomidorima, šalšu dakako pripremam sam, riba i lignje na gradelama koje u stanu završavaju ipak u pećnici - otkriva Ivan Šarić.

- Kad me na početku veze Ivan pitao znam li kuhati, odgovorila sam da znam, ali da u tome ne uživam te da nisam od žena koje će satima biti u kuhinji, ali skuhat ću da ne budemo gladni i fino ću to napraviti. Iako se to ne bi reklo po mom izledu, jer me genetika pomazila, gurmanka sam kao i Ivan, baš uživam u hrani, a ponekad shvatim da sam pojela istu količinu hrane kao on. Valjda to činim podsvjesno: kad on jede, moram i ja - – kaže Korana Gvozdić.

zagreb 05.11.2019
Konzumov novi program vjernosti_KitchenAid
na slici: ivan saric, korana gvozdic, kuhar marin rendic i predstavnik konzuma ivan siranovic
foto vedran peteh
Vedran Peteh

U kuhinji gotovo nikad nisu zajedno, jer je kako u šali kažu, premalena je da je dijele u istom trenutku, ali Korana često čuje muškarca svog života kako joj nudi pomoć.

- Obožavam njegove lignje u marinadi, umake i sve što ispeće u pećnici. Istina, specifičan miris osjeti se još satima nakon toga u kuhinji, ali pravo ga je zadovoljstvo gledati kako to radi. Ne voli prati posuđe. To je nešto najgore što mu se može dogoditi. Pa kad se jednog dana uselimo u veći stan prvo ćuemo kupti perilicu suđa, jer ću inače ja biti perilica cijeli život.

Linker
18. travanj 2024 06:47