Ivana Trump i vlasnik licence Miss Universe za Hrvatsku Vladimir Kraljević
 Vedran Peteh
Otkrila je i Donaldovu najveću manu

Ivana Trump stigla u Zagreb i poručila: 'Ako želite dobro odgojiti djecu, držite se samo dvije stvari'

Bivša supruga američkog predsjednika Donalda Trumpa i uspješna poduzetnica Ivana Trump stigla je u Zagreb gdje je u petak navečer u hotelu Esplanade predstavila svoju knjigu 'Odgoj Trumpovih'. Pred okupljenim je novinarima govorila o odgoju vlastite djece, gradnji karijere, osobinama Donalda Trumpa kojeg cijeni kao predsjednika i s kojim se viđa najmanje jednom mjesečno...

U damski ljubičastoj haljini koja seže do iznad koljena, crnom sakou s ljubičastim cvjetićima na mjestu oko pojasa i s brošem na reveru, te lakiranim crnim salonkama koje idu u špic, stala je Ivana Trump pred novinare u zagrebačkom hotelu Esplanade. I frizura - podignuta plava punđa, i šminka - crnom bojom konturirane oči, kao i goleme damske naušnice s obojenim kristalima te blago crveni ruž na usnama - sve je bilo u onom glamuroznom stilu na kakav smo navikli kod 69-godišnje bivše supruge Donalda Trumpa, majke troje njihove djece, ponosne bake i još i danas energične poslovne žene Ivane Trump.

'Bila sam nemalo iznenađena kad sam shvatila da ne postoji direktni let iz New Yorka za Zagreb. Morala sam sletjeti u Beograd, i nakon osam i pol sati leta do Beograda putovati još tri i pol sata do Zagreba. Gdje vam je ministar turizma da to popravi?', prva je rečenica koju je Ivana Trump rekla na konferenciji za medije ukazavši time da smo turistička zemlja koja mora poraditi na organizaciji (zračnog) prometa.

zagreb 20.04.2018
ivana trump, vladimir kraljevic
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Ivana Trump i vlasnik licence Miss Universe za Hrvatsku Vladimir Kraljević

Budući da u svojoj knjizi ova Čehinja, koja je odrastala u doba Željezne zavjese i dobro zna što znači ne imati oduvijek sve i probijati se do vrha, priča o svom životu i braku s Donaldom Trumpom te ponajviše o odgoju svoje troje djece, Ivana je odgovarala upravo na brojna privatna pitanja.

'Ja sam ta koja je odgajala djecu. Donald je živio na telefonu. Ja sam određivala u koju će školu ići i koje će aktivnosti pohađati. Išli su na tenis, judo, hokej, slikanje, sviranje, pjevanje, golf... Sve sam mu to, naravno, govorila, a on bi se složio', rekla je Ivana Trump koja se u ranoj mladosti, prije odlaska najprije u Kanadu, bavila skijanjem te je dogurala do Olimpijade.

Na pitanje o tome kako je uz prezaposlenog Donalda uspjela pomiriti privatni život i voditi uspješan vlastiti biznis, rekla je: 'Sve sam dobro posložila. Dizali smo se u sedam, do 7.30 doručkovali, u osam su djeca bila u školi, a ja u helikopteru letjela za Atlantic City gdje sam vodila tri casina i luksuzni Hotel Plaza. Oko 17 sati bih se vratila kući, pisali bismo zadaće, potom večerali, a kad su djeca legla u krevet, ja bih se presvlačila u večernju haljinu i odlazila na neko od društvenih događanja. Taj dio bio mi je najteži', rekla je.

zagreb 20.04.2018
ivana trump, vladimir kraljevic
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Ivana Trump i vlasnik licence Miss Universe za Hrvatsku Vladimir Kraljević

To što je odgojila troje čestite djece smatra jednim od najvećih uspjeha u životu. 'Uz čitavo bogatstvo odgojila sam ih kao što sam ja bila odgajana: da ne lažu, ne kradu i ne varaju. Dvije su stvari najbitnije za dobar odgoj: upregnite ih da se uvijek nečim bave i ne dajte im previše novaca', rekla je.

Njezina su djeca, kaže, u dobi od 14, 15 godina radila tako da su skupljali golf loptice i gurali kolica. Kad su je pitali zašto imaju satnicu od samo pet dolara odgovorila im je: 'Ako ne tražite povišicu, nećete je ni dobiti'.

Potom je odgovorila i na pitanje koja je najgora Donaldova osobina: 'Junk food. Voli brzu hranu, hamburgere, mesne okruglice, čips, odrezak', rekla je i naglasila da srećom ipak nitko iz obitelji, pa niti Donald, ne pije, ne puši i ne drogira se i to smatra svojim uspjehom u današnje vrijeme. Nagledala se, kaže, slučajeva u obiteljima koje zna, a u kojima su djeca imala kreditne kartice. Ta bi se djeca, kaže, budila u dva poslijepodne i odlazila u šoping i to ne bi dobro završavalo. Ona to u svojoj obitelji, kaže, nije dopuštala.

zagreb 20.04.2018
ivana trump, vladimir kraljevic
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Ivana Trump u Zagrebu je potpisivala svoju knjigu 'Odgoj Trumpovih'

Ivana i Donald bili su u braku 14 godina, od 1977. do 1992. godine. Imaju troje zajedničke djece: danas 36-godišnju Ivanku koja je danas desna ruka svog oca u Bijeloj kući, 40-godišnjeg Donalda Jr. i 34-godišnjeg Erica.

Ivana smatra da Donald nije loš predsjednik i da radi dobro za samu Ameriku. 'Jako sam ponosna na njega', rekla je te dodala da to što želi uvesti reda u porezni i zdravstveni sustav te Amerikancima vratiti posao mora uroditi dobrim plodom. 'Ameriku želi vratiti Amerikancima i to je bit', govori.

Ivana Trump u Zagrebu će provesti vikend. Kao posebna gošća, ali i članica žirija, u subotu će sudjelovati na 22. izboru za Miss Universe Hrvatske. A potom, pravac Beograd da bi se opet domogla New Yorka.

Linker
18. travanj 2024 06:44