privatni album
Na otoku

Ribafish slavi: 'Hvala vam svima koji shvaćate koliko je teško živjeti bez najmilijeg stvorenja'

Novinar, kolumnist i voditelj Domagoj Jakopović Ribafish ove godine zbog pandemije mora odustati od RokOtoka što mu je donijelo tugu, ali unatoč svim izazovima u ovoj godini slavi na najdražem mjestu.

Njegova želja da pliva za svojeg sina Roka čija je životna avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini, način je da se nosi s boli jer mu je jedan od snova bio da sa svojim ocem upozna sve hrvatske otoke. U spomen na njega, Domagoj Jakopović Ribafish je prošle godine plivajući posjetio 17 nastanjenih otoka u Hrvatskoj i tako završio prvu etapu projekta, a ove godine će sve morati staviti na pauzu.

Okrug Gornji,290719
Novinar, bloger, profesor Domagoj Jakopovic Ribafish u Okrugu Gornjem. Ribafish plivao je u sklopi projekta RokOtok u spomen na svog sina Roka.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / Hanza media
Ribafish uvjeren je da će Dina uspjeti u svom naumu...

"Star sam. Raspadam se psihički i fizički, kad sam shvatio da ove godine nema RokOtoka, samo sam popucao po vlaknima od tuge. Nisam uhljeb, nemam veza ni poznanstava i živim od svojih deset prstiju. A to u ovoj zemlji nije dovoljno da s pedeset godina želiš osigurati savršenu budućnost svojim bližnjima.

Mislim da nije fer napraviti dijete samo zato što svi rade djecu, i osuditi ga na ovaj svijet koji nas okružuje.

A možda i griješim, ili se predomislim, ali sad još nije vrijeme za to", napisao je poznati Ribafish u svom blogu povodom pedesetog rođendana.

"Kao i većinu rođendana u svom životu, i ovaj ću provesti s mamom i tatom na Korčuli. Mama mi još nije rekla da presvučem mokre gaće, a reći će. Tata mi još nije rekao da krivo bacam udicu za uloviti ciple, a reći će. Moja djevojka će mi dati tortu, pas me polizati i povući ću recku za tih velikih pola stoljeća…", dodao je u emotivnoj objavi i prisjetio se godine koja mu donijela najteži udarac.

press / Press
'Hvala na čestitkama ljudi, ostadoh bez mobitela pa me tu lovite ak me trebate, ja odoh u ribe.', poručuje...

"I onda 2018. i sve ode k vragu, i umjesto da legnem kraj Mališe i odustanem od svega, odlučim se boriti, pokušati reći nešto drugim klincima, probati dati sebi nadu za još malo života, i svima ostalima nekako uljepšati ostatak postojanja na našem Planetu. I to krene, i uz pomoć divnih ljudi pokrenemo i odradimo prvu godinu RokOtoka, krenemo kopati i orati, smišljati nove igre, još veće izazove… i onda sve stane.", stoji u njegovom blogu, a za sve ljude koji su mu čestitali rođendan ima samo riječi hvale.

Hvala vam svima koji shvaćate koliko je teško živjeti bez najmilijeg stvorenja u životu, koji me trpite, bodrite, kudite i usmjeravate, vjerujete u mene.

"Hvala i svima vama koji mi govorite da bih sad trebao napraviti još troje-petoro klinaca, pa nek se majka brine o njima, barem je to lako, a ja da landram okolo. Super vam je ideja, ali trenutno imam samo jednu misiju, pokušati upoznati djecu sa životom i svijetom oko nas i objasniti im da trebaju više voljeti svoje roditelje i komunicirati s njima, pokušavajući pritom preživjeti time što istražujući i pišući ukazujem na dobre i kvalitetne ljude koji se trude i pošteno žive i rade. I hvala ljudima koji mi daju posao i plaćaju za to što napravim", dodaje Domagoj koji se u 2020. suočio s mnogim izazovima.

Okrug Gornji,290719
Novinar, bloger, profesor Domagoj Jakopovic Ribafish u Okrugu Gornjem. Ribafish plivao je u sklopi projekta RokOtok u spomen na svog sina Roka.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / hanza media
Ribafish će morati odgoditi projekt zbog pandemije...

"#2020. Ne uspijevam popraviti rame, ukoči me kičma, injekcije, preležim, postavimo RokOtok 2020, ali dođe korona i sve se mora odgoditi, izdeprimiram se i nadebljam, pukne mi mišić u listu, pukne i rame do kraja, potres nam popuca dimnjake, poplave potope podrum, i konačno pobjegnemo starcima na more", poručuje Ribafish.

Čitajte i:


Na tužnu obljetnicu Ribafish sinu posvetio dirljivu poruku: 'Svaki put kad hodam gradom, vidim te u nekom klincu'

Domagoj Jakopović-Ribafish stigao nam je na Speed Date i otkrio lijek za slomljeno srce

Domagoj Jakopović potpisao kapitulaciju u Dumovcu: To mora da je ljubav!

Linker
12. travanj 2024 18:45