SFF
Iza njega je velika borba

Sarajevski glumac prebolio koronavirus: 'Sve je počelo gubitkom okusa i mirisa, pojeo sam baklavu, ali...'

Sarajevski glumac Emir Hadžihafizbegović (58) u životu se borio s dijabetesom, kroničnom nesanicom i trombozom, ali podmuklijeg neprijatelja od koronavirusa, kaže, nije doživio.

Nakon dvotjedne borbe s opakim virusom, iz koje je izašao osam kilograma lakši, glumac Emir Hadžihafizbegović dočekao je svoje najvažnije ovogodišnje premijere - na filmskim festivalima u Sarajevu i Veneciji...

Ni u najgorim noćnim morama nije mogao zamisliti da će se danima osjećati kao da se živ raspada, a posljedice dvotjedne borbe s opakom bolesti još osjeća. Izgubio je osam kilograma, još pati od kratkog daha i nedostatka snage te se mora suzdržavati od većih fizičkih napora.

Emir Hadzihafizbegovic 
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 171019
Matej Dokić
Emir Hadžihafizbegović izolirao se u svoju vikendicu, ali u bolnicu nije htio ići

"U ovom stanju ne mogu ni zamisliti da cijeli dan provedem na filmskom setu ili da, primjerice, odigram svoju fizički zahtjevnu monodramu "Žaba", govori Hadžihafizbegović, koji je siguran da će uskoro biti potpuno fit. Presretan je, kaže, što je koronu pobijedio uoči svojih najvažnijih filmskih premijera ove godine: crne komedije "Koncentriši se, baba" redatelja Pjera Žalice, čijom je projekcijom 14. kolovoza otvoren 26. Sarajevo film festival, te ratne drame "Quo vadis, Aida" redateljice Jasmile Žbanić, koja 3. rujna kreće u utrku za Zlatnog lava na 77. Filmskom festivalu u Veneciji.

promo
Emir glumi u ratnoj drami koja će se prikazati u Veneciji...

Sve je započelo gubitkom osjeta okusa i mirisa: pojeo sam baklavu, ali prvi put u životu nisam osjetio njezinu slatkoću.

"Pretpostavio sam o čemu je riječ pa sam se prijavio u mostarsku bolnicu gdje su me testirali i bio sam pozitivan na koronavirus ", otkriva glumac, koji se kao kronični dijabetičar, pripadnik visokorizične skupine, s početkom epidemije povukao iz Sarajeva u obiteljsku vikendicu u mostarskom naselju Željuša.

"Kad je nakon dva dana dobio laganu temperaturu, i dalje je vjerovao da će se, poput mnogih, izvući bez ozbiljnijih posljedica. No, da je vrag odnio šalu shvatio je petog dana, kad je uz visoku temperaturu dobio i upalu pluća, a svaki pokret i dodir postali su mu bolni. Premda sam bio u užasnom stanju, nisam psihički klonuo, a odlazak u bolnicu za mene bi bio neka vrsta predaje. Kao vjernik znao sam da je moja sudbina u Božjim rukama, a o meni su se brinuli vrhunski liječnici te prijatelji koji su mi svakodnevno dostavljali hranu, ljekovite pripravke i ostale potrepštine. "

Ostatak ispovijesti Emira Hadžihafizbegovića pročitajte u aktualnom broju magazina Gloria.

Ne propustite! Velika nagradna igra magazina Gloria & Meblo tradea

OSVOJITE DJEČJU SOBU ‘MALI PRINC’ PO SVOM IZBORU U VRIJEDNOSTI 30.000 KUNA

KAKO IGRATI?

PRIKUPITE 2 KUPONA! Pronađite ih u Gloriji 20. i 27. kolovoza.

Ako ste koji od dva propustili, potražite JOKER kupon u Gloriji 3. rujna, koji zamjenjuje jedan propušteni.

Čitko ispunjene kupone pošaljite na adresu navaedenu u magazinu Gloria.

U izvlačenje ulaze sve pošiljke s ispravno popunjenim kuponima pristigle do 14. rujna 2020. u 10 sati.

Ime dobitnika bit će objavljeno u Gloriji 17. rujna 2020.

Pravila nagradne igre pročitajte ovdje.


U novom broju magazina čitajte i ove teme:

KAMALA HARRIS Nova nada Amerike

ANJA ŠIMPRAGA Punim gasom u političku arenu

SUPERMODELI DEVEDESETIH Veličanstvena generacija

LJEPOTA Ljetni rituali Renate Sopek

MOJ DOM: KATARINA MILIČEVIĆ Kao u hotelu s pet zvjezdica

KUHINJA: HRVOJE KROLO Kreativni tanjur televizijskog novinara

FELJTON: SEAN PENN Ukroćeni holivudski buntovnik

Linker
18. travanj 2024 19:45